Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Abdest aldıktan sonra Akıntı olması

Abdest aldıktan sonra Akıntı olması

Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm. Benim 3-4 gündür abdest aldıktan sonra akıntı oluyor. Ya abdest ten hemen sonra yada namaz ortasinda ne yapmam gerekiyor. Bu kesinlikle idrar değil lütfen yardım edin.


Cevap: Abdest aldıktan sonra Akıntı olması

Şema
< Bu kesinlikle idrar değil >
İdrar veya mezidir. iki namaz vakti devam ediyorsa özür sahibi sayılırsın ve o şekilde namaz kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Annemle tartıştım gönlünü almak istiyorum

Abdest ve akıntı

Kayıtsız Üye
Merhaba. Geçenlerde de sormuştum cevaplanmadı galiba yine sorayım. Ben taharet alıyorum tam abdest alacam akıntı geliyor. Sonra tekrar taharet alıyorum tekrar oluyor bende bunalıyorum vakit ve su israfı oluyor. Az öncede aynı şey oldu. Tam abdest alacam akıntı geldi tekrar taharet aldım yine geldiğini hissettim ama önemsemeden abdest aldım namaz kıldım sonra baktım yine akıntı gelmiş. Demek ki abdest alacağım vakit akıntı olmuş. Şimdi vesvese yaptım namazım olmadimi diye. Belki anlaşılır yazamadım Kusura bakmayın. Ne yapmalıyım? çünkü bu sürekli başıma geliyor. Abdestten önce akıntı gelirse silmeme yada yıkamama gerek var mı?

Okudunuz mu?  Akciğer kanseri hastalığı geçiren oldu mu aranızda ?

Yorum: Abdest aldıktan sonra Akıntı olması

Hoca
< yine geldiğini hissettim >
Bu normal değil ya vesvesedir aldırma yda hastasın bir bevliye doktoruna muayene ol.
Hangisi olduğunu bilemediğimiz için cevap da yazamıyoruz


Kayıtsız Üye
Kusura bakmayın hocam eksik belirtmişim. Bevliyeyle ilgisi yok vajinal akıntı bu. Ergenliğimden beri var, özür yani. Taharet ile abdest arasındaki o kısacık zamanda oluyor bazen. O zaman ne yapmalıyım. Silmem yeterli mi? Kusura bakmayın zorlanıyorum sorarken bu kadar açık şekilde,ama sorabilecigim kimse yok baska

Okudunuz mu?  Akrabaya buğz etmek günah mıdır?

Hoca
Abdest alın kurutun ve ped kullanın aksa da namaz kılın


Kayıtsız Üye
Hocam kafam çok karıştı. Akıntının abdest bozmadigini söyleyen alimlerin görüşüne uyuyorum, bir abdestle birden fazla vaktin namazını kılıyorum. fakat okuduğuma göre "beyaz akıntı" abdest bozmaz diyor. Oysa benimki bazen beyaz, bazen krem rengi, bazen sarımsı hatta hafif kahverengimsi ve yeşilimsi oluyor. Hayiz olaninı olmayanın biliyorum. Bu hep böyle. Bu durum abdesti bozmayan bir durum olmaktan çıkar mı? En önemlisi eğer bozarsa şimdiye kadar kıldığım namazlar boşa mı gitti?

Okudunuz mu?  Baykuş uğursuz mu

Hoca
kadınların günlük akıntıları abdesti bozar mı

Hanefi ve şafii mezheplerine göre kadının önünden çıkan günlük ıslaklık/nem temizdir ve abdesti bozmaz ama derin yerden geliyorsa iki mezhebe göre bozar.


Sema Nur
Ben 5 vakit namaz kılan biriyim.Ama en başlarda bir sıkıntı yoktu sonralardan abdest aldıktan sonra altımdan bir şeyler akıyor gibi geliyor ya da kabarcıklar gibi şişip patlayan bir şeyler oluyor ve bende tedirgin oluyorum namazım bozuldu mu diye korkuyorum ama yeniden kılmıyorum ya da kaza kılmıyorum ne oldugunu bilmiyorum bozulur mu sizce?

Okudunuz mu?  Cemaat imamı istemezse dinen yeri nedir?

Tohat
Abdest aldıktan sonra meydana gelen durumlar özür olarak kabul edilir. Abdesti bozmayan bir durum olup akıntı olduğu söylenebilir. Fakat diğer vakitlerde abdesti tazelemek gerekir.


Kayıtsız Üye
< Hanefi ve şafii mezheplerine göre kadının önünden çıkan günlük ıslaklık/nem temizdir ve abdesti bozmaz ama derin yerden geliyorsa iki mezhebe göre bozar. >
Hocam anlayamıyorum burada böyle diyorsunuz fakat diğer konularda ise başka bir şey. Gerçekten zor durumdayım artık 🙁
Bu görüşe uymam doğru mudur değil midir ? Kesin bilgi verir misiniz ?

Okudunuz mu?  Hz. Harun'un mucizeleri nelerdir?

mum
Nem ve ter hükmünde olan akıntı konusunda yazmıştık. Başka akıntı alursa necistir ve abdesti bozar.


Abdest aldıktan sonra akıntının gelmesi , namaz abdest aldıktan sonra gelen akıntı abdesti bozar mı, abdest aldıktan sonra akıntı

Bu kategoride yer alan Sabah ezanı imsaktan ne kadar sonra okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest aldıktan sonra Akıntı olması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.