Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:21
missa9
Abone

Kendi aramızda kıyılan nikah geçerli mi

Kendi aramızda kıyılan nikah geçerli mi

Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar;

Öncelikle bana kızmayın rica ediyorum. Çünkü kime derdimi anlatsam beni aydınlatmaktan ziyade çok bilmişlik yapıp kaşlarını çattılar ve beni cevapsız bıraktılar. Konumuza geleyim. Hocam ben kız arkadaşımla sorunlar yaşıyordum. 3 yıl boyunca çıktık ancak ne zaman bir araya gelse şeytan bizi dürtüyordu. Bizde bir süre sonra bir araya artık gelmeme kararı verdik. Ancak bir süre sonra bu bir probleme dönüştü ve dini nikah kıymaya karar verdik. Ben üniversiteden bu sene mezun olacağım Allah’ın izniyle. Ancak kız arkadaşımın daha 2,5 senesi var. Abileri okulu bitirmeden onu evlendirmeye yeltenmiyor. Kız arkadaşımdan annesini durumumuzdan haberdar etmesini rica ettim. Annesinin bilgisi olmasıyla birlikte imam arayışına çıktık ancak kimse nikahımızı kıymaya yeltenmedi. Bir süre sonra dini nikahta imam şartı olmadığını öğrendim. Bende 2 erkek şahit arayışına çıktım. Kriterlere uygun 2 erkek şahit buldum ve kız arkadaşımla aramızda dini nikahı bizzat ben kendim kıydım. Nasıl kıydın diye soracak olursanız şöyle izah edeyim. Yine dini sitelerden nasıl kıyıldığına dair aşamaları bir kağıda yazım ve sırasıyla her şeyi okudum. Mehirleride ayarladık. Şahitleride tamam. Annesininde haberi var ancak ben erkek tarafı olarak aileme haber vermedim. Çünkü durumumuzu hiç düşünmeden ve anlamadan engelleyeceklerinden emindim. Nikah esnasında duaları ezbere bilmiyordum. Yani her şeyi önümdeki kağıda göre eksiksiz yerine getirdim. Soruları yönelttim ve "evet, kabul ettim" beyanını da kız arkadaşım verdi ve bende aynı şekilde "evet,kabul ettim" dedim. Şahitler de aynı şekilde 3 kez "şahidiz" dediler. Ve son duayı yine kağıttan okuyarak tamamladık. Kızın annesi ve yakın arkadaş çevremize evlendiğimizi de haber ettik. Şimdi bu kız benim helalim midir hocam ? Eğer yanlış bir şey yaptıysam lütfen söyleyin çünkü henüz aramızda bir şey olmuş değil. Benim de vicdanım henüz rahat olmadığından size soruyorum. Yaptığımda hata yoksa vicdanım rahatlar. Yok yanlış bir şey ise henüz bir şey olmamışken ikimizde tevbe edip rotamızı ona göre çizelim. Lütfen net bir açıklama yapın yalvarıyorum. Yanlışsa yanlış doğruysa doğru deyin.
Vesselam.

Okudunuz mu?  Zamanın Önemini Anlatan Bir Yazı

Cevap: Kendi aramızda kıyılan nikah geçerli mi

Şema
< Şimdi bu kız benim helalim midir hocam ? >
Hayır helalin değildir.
Kızın velisi babasıdır, babası yoksa dedesi, dedesi yoksa amcası ve abileri….
Veli olmadan nikah geçerli değildir.

Bu kategoride yer alan İnternetten kuranı kerim dinlemek okumak kabul olur mu yada doğru bişey mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendi aramızda kıyılan nikah geçerli mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.