Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:50
missa4
Abone

Bir yemine kaç kefaret ödenir

Bir yemine kaç kefaret ödenir

Kayıtsız Üye
Yemin kefareti Hakkı’nda;

Diyelim ki bir daha tatlı yemeyeceğim yemini edildi
Yemin tutulamadı ve bir den çok tatlı yendi. Bu yemini eden kişinin yemini bozduğu sayıca mı kefaret Ödemesi lazımdır yoksa bir kefaret kafi gelir mi?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre diş dolgusu gusle mani midir

Cevap: Bir yemine kaç kefaret ödenir

yasemin
YEMİN VE İLGİLİ HÜKÜMLER

Fıkıhta, bir şeyi yapmaya veya yapmamaya azmedip üzerine Allah (C.C.) adıyla sağlam bağlantıda bulunmaya Yemin denir. Bo-jşama veya azâd etmeye ta’likan yapılan and’a da Yemin denilmiştir.
Yemîn iki kısma ayrılır .
Allah (C.C.) ile veya O’nun Sıfatlarından bir sıfat ile yemin etmek; diğeri de Allah’tan başkasıyla yemin etmek.[1] Allah’tan başkasıyla yemin etmek de iki kısma ayrılır :
1. Baba-dedelerle, peygamber ve meleklerle, oruç ve namaz gibi ibadetlerle yemin etmek gibi. Kabe, Zemzem, Harem-i Şerîf ve benzeri kutsal yerlerle yemin etmek de bu türdendir ve caiz değildir.
2. Şart ve ceza şeklinde yapılan yemindir. Bu da ya Allah’a yakınlık ifade eder, ya da etmez. Örneğin : «Şunu yaparsam bana bir gün oruç, veya namaz, veya hac ya da umre vâcib olsun», gibi, bunlar Allah’a yakınlık ifade eden yeminlerdir. «Şu işi yaparsam, karım boş olsun veya kölem azâd olsun» derse, bunda yakınlık söz konusu değildir.[2] Yeminin Rüknü :
Allah (C.C.) ile veya O’nun sıfatlarınO iu biriyle yemin etmenin rüknü, Allah’ın ismini veya sıfatlarından İr ı "mi anmakla gerçekleşir.[3]

Okudunuz mu?  Hayvanlar benim sessiz kullarımdır şimdi susuyorlar ama ahirette konuşacaklardır

Bu durumda yukarda dediğiniz gibi bir yemin varsa ortada , edilen yeminin hükmü yoktur

Bu kategoride yer alan Sadatı Nakşibendi Silsilesi Tüm kolları hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir yemine kaç kefaret ödenir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.