Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım

Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım

Kayıtsız Üye
Çok zor durumdayım kafam çok karışık lütfen yardım edin namaz vakti gecikiyor
Es selamunaleyküm
Ben 2 ay önce ayın 24ünde adet oldum,geçen ay 31inde oldum,bu ay ise 25 inde oldum normalde adetim 5 gün civarında sürüyor 6-7. günlerde az az kan geliyor sonradan 1-2 günde kahverengi akıntım oluyor. Bu sefer 7. günden lekelenmelerim de akıntı gibi gelmiyor sadece lavaboya girdiğimde afedersiniz idrarımdan sonra çok az geliyor ne yapmalıyım çok acil lütfen yardım edin bir de adetimin sonlarına doğru bitti bitecek namazım kazaya kalırsa günaha girersem diye çok huzursuz oluyorum lütfen yardım edin.Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Füme balık nasıl yapılır

Cevap: Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım

Şema
< sonradan 1-2 günde kahverengi akıntım oluyor >
Bu son iki gündeki akıntılar gusül gerektirmez sadece namaz abdesti alın ve ibadetinizi yapın.


Cevap: Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım

Kayıtsız Üye
selamun aleykum şimdi normal adet süresi en az 3 en fazla 10 gündür eğer üç günden daha az hasta oluyorsanız bu özre girer yada on günden fazla hasta olmuşsanız buda özre girer.mesela normalde 5 gün hasta oldunuz 6.ve 7. günlerinizde igne ucu kadar bile kan geliyorsa hala adet süreniz devam ediyor demektir aynı zamanda adetiniz bitmiş ve afedersiniz idrardan sonra gelen ilihabınız kahverengi yada koyu renkteyse hala hasta sayılırsınız. rengi normal geldiginde gusül abdestinizi alıp namaz kılabilirsiniz

Okudunuz mu?  Ehliyet gbt sorgulama nasıl yapılır

Yorum: Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım

Kayıtsız Üye
merhaba.adetim düzenli olarak her ayın 27.28i gibi geliyordu.ama bu ay adet geciktirici ilaç kullanmam gerekiyor ve adetim ayın 4.5i gibi gelecek.benim sorum adet tarihim geldiğinde yani ayın 27.28i gibi namazlarimi kılmayacak miyim.yoksa kanama olasiya kadar kılmak gerekiyor mu ???biryerden duymuştum kanama bitse bile düzenli şekilde her ay 7 gün sürüyorsa ve bir ay 5 gün sürmüşse o 2 gün kilinmamasi gerekiyor diye doğru mudur???

Okudunuz mu?  Aplike nasıl yapılır?

mum
Gün değişirse artık ona göre ibadet düzeni de değişir. Artık sadece adet döneminde kılmazsınız, ayın 28 ini unutun

Bu kategoride yer alan Kolay cami maketi nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetim bitti mi namaz kılmalı mıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.