Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Aplike nasıl yapılır?

Aplike nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
aplike netür bir desen çeşitleridir ve nasıl yapılır kolay yapımı nasıl olur neler kullanılır nasıl malzemeler kullanılır kısaca nasıl yapılır


Cevap: Aplike nasıl yapılır?

Efdal
Makine aplikesi Yapımı

1. ilk aşama aplike yapacağınız örneği bulmak, isterseniz netten veya kalıplardan isterseniz de kendi çizdiğiniz bir şekli aplike yapabilirsiniz. Yeni başlayanlar için resimdekinin aksine daha az girintili çıkıntılı bir örnek tavsiye ediyorum. çünkü çok fazla makinede kumaşı çevirmek zorunda kalabilirsiniz. kenarları daha düz bir aplike örneği seçebilirsiniz. Örneğe karar verdikten sonra çift taraflı kağıt telanın kağıt olan yüzüne örneğinizi çizin. ve çizdiğiniz yerlerden düzgünce kesin.

Okudunuz mu?  Çürük dişe dolgu nasıl yapılır

2. sonra yapışkanlı bal peteği şeklindeki yüzü yapacağınız kumaşın tersine gelecek şekilde koyun ve kağıt kısmın üstünden ütüleyerek yapıştırın.

3. Bu şekilde hazırladığınız kumaşı da kağıdın kenarlarından keserek çıkartın. kağıt tela hala kumaşta kalmalı. iyice yapışmasına dikkat edin. buharsız ütü kullanın.

Okudunuz mu?  Cami maketi nasıl yapılır

4. keserek çıkardığınız şeklinizin bir tarafında kumaş diğer tarafında ise kağıt telanın kağıt kısmı olmalı. sonra kenarından elinizle kağıdı kaldırın. eğer iyi yapışmışsa kumaşın arka kısmında sadece petek görünümlü yapışkan kısım kalacaktır.

5. Daha önceden hazırladığınız aplike edeceğiniz kumaşın neresine aplike yapacağınıza iyi karar verin çünkü bir kez yapıştırdıktan sonra çıkarmak zordur ve iyi bir görünüm bırakmaz. hazırladığınız parçayı önce elinizle koyarak yer tespitinizi yapın ve karar verdiğinizde ütü ile bastırarak yapışmasını sağlayın. Aplikenizin büyük bölümünü tamamladınız.

Okudunuz mu?  Evin çatısı nasıl yapılır

6. Şimdi ise makinenize uygun renkte makine nakış ipliğinizi takın. altına ise ana kumaş renginizde iplik sarın. önce başka bir kumaşta zigzag ayarınızı yapın. uygun genişlikte yani her iki kumaşı da tutacak aralıkta makineyi ayarlayın. ve tüm çevresine zigzag çekin.

Okudunuz mu?  Fiber kaplama nasıl yapılır

Aplikeniz oldu bile 🙂 dikkat edeceğiniz bir kaç noktayı da hatırlatayım. eğer örneğiniz tersinden veya yüzünden ayrı görünüyorsa, yani eğer bir isim aplikesi veya yönü belli olan bir aplike örneği tercih ettiyseniz bilgisayardan print almadan önce ayna görüntüsü elde etmelisiniz. ya da çizerken kağıdın tersini kullanmalısınız. ikinci nokta makinenizin iplik ayarını iyi yapın ki alttaki iplik üste çıkmasın ve çok bol olmasın. Ve son olarak eğer birkaç parçalı bir aplike örneğiniz varsa yani mesela bir ördek aplikesi yapacaksanız. önce ayakları en altta kalacağı için sonra vücudunu ve en üstte kalacağı için de en son gagasını üst üste koyup yapıştırmalısınız. ( çift taraflı tela kumaş değil kağıttır, ayrıca zigzag çekerken nakış ipliği yerine dikiş ipliği de kullanabilirsiniz ancak hem kalın hem de bereketsiz oluyor)

Okudunuz mu?  Bıldırcın yemi nasıl yapılır

uzun zamandır yayınlayacağıma söz vermiştim. rahatsızlığımdan dolayı biraz uzadı biliyorum beklettiğim için özür dilerim. beklediğiniz için de teşekkür ederim. sevgiyle kalın umarım faydalı olur.


Cevap: Aplike nasıl yapılır?

Sumame
aplike bir desen çeşitidir ve güzel desenler yapılır ve güzel desenlerdir

Bu kategoride yer alan Aplikasyon nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aplike nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.