Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:08

Aplikasyon nasıl yapılır?

Aplikasyon nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Aplikasyon nasıl yapılır?

Arkadaşlar bana acil bir şekilde aplikasyonunun nasıl yapıldığı hakkında ayrıntılı bir şekilde eğitici bir yazı örneği verir misiniz ?


Cevap: Aplikasyon nasıl yapılır?

Efdal
aplikasyon nasıl yapılır

Aplikasyon (yer tespiti), tescilli haritalardaki parsel köse noktalarinin zeminde yerinin belirtilmesidir.Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isimdir. burada sadece inşaat yapılacak alanı belirlemek ile kısıtlı değildir. kişinin parselinin arazide belirlenmesinden, yol projesinin araziye uygulanmasına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Okudunuz mu?  Açılış konuşması nasıl yapılır?

Istenen Belge ve Bilgiler :
1. Tasinmaz malin tapu senedi veya tapu kayit örnegi,
2. Tasinmaz mal malikinin kimligi veya temsilcisinin vekaletname örnegi ve kimligi,
3. Tasinmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyim ise mahkeme karari ve kimligi, veli ise vukuatli nüfus kaydi örnegi ve kimligi.
4. Talep sahibi sirket, vakif, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, yetki belgesi ve kimligi.
5. Tasinmaz malin sahibi ölmüs ise talepte bulunanlarin mirasçi olduklarini gösterir veraset belgesi ve kimligi.

Okudunuz mu?  Dana besiciliği nasıl yapılır

İzlenecek yol :
1. Yukarida belirtilen belgelerle birlikte kadastro müdürlügüne sözlü olarak talepte bulunulur.
2. Aplikasyon işlerinde özellikle bir sinirda ihtilaf varsa ihtilafli sinirin sözlü olarak belirtilmesi gerekir.
3. Kamu kurum ve kuruluslarinin talepleri resmi yazi ile yapılır.
4. Tasinmaz malin hisseli olmasi halinde hissedarlarin hisseleri oraninda aplikasyon islemi yapilmaz.
5. Kadastro Müdürlügünce istem belgesi ve basvuru fisi düzenlenir. Resmi taleplerde basvuru fisinin düzenlenmesine gerek yoktur.
6. Görevli kadastro elemanlari ölçü için gerekli inceleme ve ön hazirliklari büroda yaparlar.
7. Ilgili parselin pafta tersimat kontrolü yapilarak tersimat hatasi olup olmadigi arastirilir. Hata belirlenmesi halinde ilgili mevzuata gore düzeltme yapılır.

Okudunuz mu?  Elazığ düğünleri nasıl yapılır

leica aplikasyon Aplikasyon
Aplikasyon
8. Talep sahibi basvuru fisinde belirtilen gün ve saatte temin edecegi tasit ile aplikasyon islemi için görevlendirilen kadastro elemanlarini tasinmaz malin mahalline götürür. Kadastro elemanlari hazirladiklari aplikasyon krokisini zemine tatbik ederler. Resmi taleplerde gün verilmis ise verilen gün ve saat ilgili kuruma bildirilir.
9. Aplikasyonu yapilan parselin zeminde belirli olmayan sinir köse noktalari zemin tesisi ile isaretlenir. Tesis malzemesi ilgilisince temin edilir.
10. Aplikasyon isleminin bitiminden sonra 2 nüsha aplikasyon krokisi düzenlenir. Aplikasyon krokisinde, aplikasyon ölçü degerleri ile birlikte poligon noktalari ve parsel köse noktalarinin koordine defterleri gösterilir. Bu kroki yetkili kadastro elemanlari ve varsa komsu malikleri ve diğer ilgililerce imzalanir. Imar parsellerinin aplikasyonunda komsu parsel maliklerinin imzalarina gerek yoktur. Aplikasyon krokisinin bir sureti ilgilisine verilir.
İşlemin Mali Yönü :
Aplikasyon islemlerinde hizmet bedeli, ilgilisi tarafindan Döner Sermeye Isletmesi Saymanligina yatirilir. Döner sermaye hizmet bedeli alinmamasi gerekli taleplerde: istem belgesinin tutari bölümüne tasinmaz malin cinsi yazilir (okul yeri, hükümet binasi vb.).

Okudunuz mu?  Elazığ tarhanası nasıl yapılır

Cevap: Aplikasyon nasıl yapılır?

Sumame
apikasyon sert zeminde yatılır ve sonra rahatlarsın


Aplikasyon.nasil.yapilir

Bu kategoride yer alan Evalüasyon nasıl yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aplikasyon nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.