Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Sivilce sıkmak abdesti bozar mı

Sivilce sıkmak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Sivilce sıkmak abdesti bozarmı kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Sivilce sıkmak abdesti bozar mı

Şema
Hanefi mezhebine göre, Yüz veya ellerdeki sivilcelerden çıkan kan ve irin, sivilcenin üzerinde kalır dağılmazsa abdest bozulmaz ama sivilce dışına çıkacak kadar akarsa abdest bozulur.

Okudunuz mu?  Küskünlein arasını düzeltmek ve sevabı

Yorum: Sivilce sıkmak abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Sivilce sıktiktan sonra içinden kan irin veya su çıkıyor. Bundan sonra eli ve çıkan yeri yıkamak gerekir mi? Kuru peçeteyle silsek de olur mu? Sıktıktan sonra bir süre su veya kan çıkmaya devam ediyor. Her seferinde yıkamalı mıyız?

Okudunuz mu?  Rihi ahmer duası anlamı

Yorum: Sivilce sıkmak abdesti bozar mı

mum
Kan ve irin necistir, sivilcenin dışına akarsa yıkanmalıdır.


sivilce sıkmak abdesti bozar mı, sivilce abdesti bozar mı, sivilce çıkarma abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Kur'anda ismi geçen fakat peygamber olmayan kimlerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sivilce sıkmak abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.