Anasayfa
2 Eylül 2022, 9:53
sizden7
Abone

Mehir konusunda sorular ve cevapları

Mehir konusunda sorular ve cevapları

hatalar
Peygamberimizin hz Haticeye verdiği mehir

Ben bir yerde peygamberimiz esi hz.haticeye 70 deve vermis diye okumustum.
Sohent arasin Otururken bir kisi dediki bu mehir isini fazla abartiyorlar dedi. Bende dedimki bu ALLAH ‘in kadina vermis.oldugu hak hatta bazi hocalar oyle hani esarp gibi ufak seyler olmasini da istemiyorlar. Ve peygamberimizde esine 70 deve vermis artik bu zamanin ne kadar parasiysa filan diye aciklama yaptim aciklamam yanlis mi duzeltmem gerekn bir şey var mi ? Tekrar gidip hayir ole değil boyle mi demeliyim ?
(Bilen fetva versin lütfen)

Okudunuz mu?  Duhan ile ilgili hadisler

Peygamber Efendimiz (asv), Hz. Hatice (r.anha)’e verdiği çeyiz

Şema
İslamda evlenmek üzere olan kadına mehir vermek Allahın emridir
Fakat bunun belirlenmiş bir miktarı yoktur.
Evlilikleri zorlastırmamak ve kişinin gücüne göre belirlemek en doğrusudur.
Hadiste
En hayırlı evlilik kolaylık gösterilen evliliktir buyuruluyor

Okudunuz mu?  3 dünya savaşı çıkarsa türklerle ilgili olarak kutsal kitaplarda yazan hadis var mı?

peygamber efendimiz ne kadar mehir vermiştir

Hz. Hatice (r.anha)’e mehir olarak on iki ukiyye ve bir Neşş altun verilmiştir. Yirmi genç ve yiğit deve verilmesi teahhüd edildiği de, rivayet edilir. Sanıldığına göre, develer, Peygamberimiz (asv) tarafından mehire ilâve edilmiştir.

Okudunuz mu?  İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir?

Bir ûkıyye, kırk dirhemdir. Bir Neşş’de, yarım ûkıyye, yâni yirmi dirhemdir. Peygamberimiz (asv)’in zevcelerinden çoğunun mehiri, on ikişer ûkıyye birer neşş olup bunlar da, beş yüzer dirhemi bulurdu.

Ebû Seleme b. Abdurrahman der ki: "Âişe’ye, Resûlullah Aleyhissalatü vesselâm, kadınlarına kaçar dirhem mehir verirdi?" diye sordum. "Resûlullah Aleyhisselâmın zevcelerine verdiği mehir, on iki ûkıyye bir neşş idi." dedi ve "Neşş, nedir bilir misin?" diye sordu. "Bilmiyorum!" dedim. Bunun üzerine, "Neşş, yarım ûkıyyedir. Bunun toplamı, beş yüz dirhem eder ki, bu, Resûlullah Aleyhisselâmın zevceleri için verdiği mehirdir." dedi." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 6/ 94; bk. Asım Köksal, İslam Tarihi, 2/157)

Bu kategoride yer alan Cunüplüğün zararları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehir konusunda sorular ve cevapları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.