Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:37
missa8
Abone

Karı kocanın farklı ülkelerde bulunmaları

Karı kocanın farklı ülkelerde bulunmaları

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam sorum şöyle:
Benim işim seyahate dayalı ve bazı ülkelere düzenli olarak seyahat ediyorum. Gittiğim ülkelerden bitaneside Azerbaycan. Bundan 2 sene önce katıldığım seyahatte bir bayanla tanıştım ve onunla imam nikahıyla evlendik. Şuan hala Azerbaycan da üniversite öğrencisi ve eğitim görüyor. Annem ve Babam bu durumdan hiç hoşnut değil. Karı Koca bir arada bulunması lazım diyorlar. Böyle olunca nikah geçersiz mi olıyor?
Şöyle sorayım bir karı koca aynı yerde uzun süre bulunmazlarsa nikah geçersiz mi olur? Ben düzenli olarak Azerbaycana gidiyorum orada eşimin evi var zaten. Birde böyle yapmak ahlaken doğru değildir diyorlar ahlaken neden doğru değildir?

Okudunuz mu?  Başkasının mahrem bölgesini yıkamak günah mı

Cevap: Karı kocanın farklı ülkelerde bulunmaları

Şema
Nikah geçersiz olmaz ama dinen, ahlaken ve örfen bir arada bulunmanız doğru olanıdır.
Niyetinizi Allah bilir ama eş gözü ile bakıldığında insan dayanamaz gözü arkada kalır.

Bu kategoride yer alan Esmalar nasıl zikredilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karı kocanın farklı ülkelerde bulunmaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.