Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:33
sizden08
Abone

İmanlı ölmek için ne yapmalı?

İmanlı ölmek için ne yapmalı?

Mavisever
1-)Hayırlı günler hocam, Kelime-i Şehadet getirmeden önce mutlaka "Tevbe Estağfirullah" demek gerekir mi? "Tevbe Estağfirullah" dersek üç defa mı demeliyiz?
2-)Ölüm döşeğinde olan biri Kelime-i Şehadet getirmeye gücü yetmiyorsa,dili dönmüyorsa ne yapmalı?Daha kısa olduğu için Kelime-i Tevhid getirse yeterli olur mu?
3-)Erzincan’da yaşayan anneannem çok hasta.Durumu iyi değil.Şuurunu da biraz kaybetmiş anladığım kadarıyla.Ona dedem bakıyor.İstanbul’da yaşadığım için yanına gitmek her zaman için mümkün değil.Ecelin kime geleceği belli olmaz,ama onun bu hastalık durumu nedeniyle onunla ilgili endişem biraz daha fazla.Anneannem müslüman ama yine de her ihtimale karşı bir müslümanın ölmeden önce Kelime-i Şehadet getirmesi iyidir,diye biliyorum. Allah hepimize hayırlar,afiyetler ve imanlı bir ölüm versin.Biz müslümanların en büyük endişesi imanlı ölmek olduğu için o konuda dualarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum;ayrıca bu satırları okuyan sitenin diğer hocalarının,üyelerinin ve misafirlerinin de anneannemle ilgili hayır dualarını bekliyorum İnşaAllah. Allah hepimize imanlı bir ölüm versin.Ayrıca bir soruşta birden fazla soru sormuş oldum,kusura bakmayın.Bu soruların ortak noktası;bilgi sahibi olup kendime ve çevreme faydalı olmak…Tabii bu çevreme anneannem de dahil.Şu an için anneannemin durumu daha acil olarak gözüktüğü için,biraz da bu nedenden dolayı daha hızlı cevap alabilmek için maddeler halinde bir kaç soru birden sordum,o yüzden tekrardan kusura bakmayın.Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Çiçek desenli seccade...

Cevap: İmanlı ölmek için ne yapmalı?

Şema
1. Kelime-i şehadetten önce istiğfar şart değildir.
2. Sekarat anında önemli olan kalp ile kelime-i tevhid söylemektir, dil ile şart değildir.
3. Allah şifa versin


Kayıtsız Üye
Peygamber Efendimiz (s.a.s)şöyle buyuruyor:

İmanınızı ‘Lâ ilâhe illAllah’ sözü ile tecdit ediniz ve yenileyiniz. .

Okudunuz mu?  Açlığa dayanamayıp oruc bozmak kefaret gerektirir mi?

(Müsned ,II/359; et-Terğib ve’t- Terhib, II/415)

dilsiz insan imanını yeneleyemeyecek mi ya da çok hasta olan dili dönmeyecek durumda olan anlattığın gibi…

İman kalpte olan birşeydir,dili olan,sağlıklı olan elbette ki dil ile de söylemelidir ama dil ile söyleyecek durumu yoksa,çok hasta veya dilsizse kalbi ile yani içinden kalpten,kalbin dili ile söylemelidir…

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken aklımıza gelen küfür, kötü düşünceler vs. gusül abdestini bozar mı ?

Nitekim ayette Allah(c.c)

16/NAHL-19: Hem Allah neyi sir tutar, neyi ı’lân edersiniz hepsini bilir
(ElmalılıHamdiYazır)

Buyurmaktadır.

Allah anneannenize şifa versin,Allah anneannenize ve size ve cümlemize uzun ve hayırlı bir ömür versin.amin

Birde imanlı ölmek için ne yapmalı;

Öyle kolay değil gül koklamak, gül tutan ele diken batmalı !
Bir aşka gönül veren, o aşkın kapısında yatmalı.

Okudunuz mu?  Açık giyinen kızlarla aynı sınıfta okumak günahmı

Aşkın kapısında yatmalısın kardeşim…

(Bakara, 2/286): Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.

Okudunuz mu?  Abdest ve murekkep

(Bakara, 2/286): Allah, bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar…..


Cevap: İmanlı ölmek için ne yapmalı?

Mavisever
Amin, Allah hepimize hayırlar versin.Dualarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler kardeşlerim. Allah razı olsun sizlerden. Allah biz bütün müminlerin canlarını imanla alsın.Hocam aklıma bir kaç şey takıldı:
1-)Bir dini sitedeki yazıda "bir insan imandan hangi kapıdan çıktıysa aynı kapıdan girmeli" yazıyordu.Yani yanlış anlamadıysam;insan hangi küfrü işlemişse ona önce tevbe edip,ardından Kelime-i Şehadet getirmeli…Ama sanırım bu durum küfür işlediği kesin olan kimseler için geçerli olsa gerek,değil mi?Yani ölüm döşeğindeki hasta daha önceden küfre girmediğini kendince biliyorsa,istiğfar getirmesine gerek yok,doğru mu anladım?
2-)Tanıdığım bir hoca; tamamen sessiz bir şekilde edilen duaların ve namazların kabul olmayacağını söylemişti.Çok az da olsa sesimizi çıkartmalıymışız,doğru mu?Ama hem sizin,hem de misafir kardeşin de dediği gibi böyle istisnai durumlarda tamamen sessiz söylense de olur,değil mi hocam?
3-)Son olarak sağlıklı bir insan da her an gelebilecek ölüme karşı aklına geldiği vakit "Tevbe estağfirullah" demeden sadece "Lailahe illAllah" dese ve o hal üzere ölse yine mümin olarak ölmüş olur,değil mi?Kusura bakmayın,tekrar tekrar soruyorum.Çok önemli ve hassas bir konu olduğu için iyice anlamak istiyorum.

Okudunuz mu?  Oyuna para yatırmak haram mıdır?

İmanlı ölmek için, imanlı ölmek için ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Zalim anne ve babanın evladı? Ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanlı ölmek için ne yapmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.