Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Helallik isteme

Helallik isteme

killibacak
selamınaleyküm . benim danışacağım konu helallik ile ilgili. bundan 2 sene önce ben 5 arkadaşıma bir kızla beraber olduğumu söyledim ama kızla beraber filan olmadık hatta elini bile tutmadım. yani kızla sohbetimiz çok az. neden söyledim bilmiyorum cahillik işte. ben bugünlerde, arkadaşlarıma bunun yalan olduğunu kızla herhangi bir şey olmadığını söyledim ve kızla sohbeti tamamen kestim. ancak kafama takıldı kızdan helallik almam gerekiyor mu ?
cevaplarınızı bekliyorum. şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Her gece yasin suresi okumak niyetiyle yasin ezberleyeceğim sorum var !

Cevap: Helallik isteme

#UguR
Yalan söylemek günahtır. Fakat yalan o kişiye zarar verirse kul hakkıdır helallik istenmesi gerekir.


Helallik

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben iki senedir sürekli helallik istiyorum. Kocamdan da istiyordum kocam sürekli geçiştiriyordu. Onun dinlenmesi gerekirken beni erken ise bıraktığı için lokantaya götürdüğü zaman buna benzer şeylerde istiyordum. Bana gülüp geçiyordu. O istemeden Ben ise teşekkür edip benden yana helal olsun diyordum . Beni aldattı . Ogün giderken hakkını ister helal et ister helal etme dedi. Ben ise ondan helallik isteyemedim . Dediği laf içinde bir şey söylemedim. Şimdi karı koca birbirlerine helallik vermeseler öbür dünyada azap olunacağını ve kul hakkına girildiğini duydum. Ben gıyabında helal ederim. Ama o bana istediğimde dahi güldü geçti. Giderken isteyemedim.bu durumda ben kül hakkına mı girmiş oluyorum. Görüşme şansımızda yok.

Okudunuz mu?  Günahların silinmesi?

Yorum: Helallik isteme

arifselim
Aleykum selam. Yabancı kişiler arasında hak olduğu gibi elbetteki eşler arasında da hak vardır. Sen helallik isteyip elinden geleni yapmana rağmen helal edilmemişse bu durumda Allah’a havale et ve tövbe et. Şüphesiz Allah kullarına zulüm etmez ve onlara bir çıkış yolu ihsan eder.

Okudunuz mu?  Seni veren ALLAHA da sana da kurban olayım sözü şirke girer mi?

Istismar, Helallik , bilinen ve bilinmeyen

Bu kategoride yer alan Cinsel ilişkiye girerken aklıma cinsel ilişkiye girersen kız kardeşin ölür gibi düşünceler geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helallik isteme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.