Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

İsteme evlilik

İsteme evlilik

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bizim akrabalar beni istiyorlar istiyen çocuk çok iyi ve gerçekten temiz güvenilir dindar biri, yalnız çocugun geliri çok iyi değil ve ev ayrı olsa da yemem icme beraber olsun istiyorlar, bende tam tersi bu yaşıma kadar çok iyi şartlar altında yaşadım bı sıkıntım olmadı maddi anlamda, yani rahatima düşkünüm kısacası ben kaldirabilirmiyim bilmiyorum bir çok şey istediğim gibi değil ben kabul etmesem yanlış yapmış olurmuyum günaha girermiyim Allah’a karşı nankörlük yapmış olurmuyum gerçekten hem maddi hem obür konularda bana bazı şeyler çok ağır geliyor ne yapmam doğru olur bana yazarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Medine de ve Mekke de inen ayetlerdeki konu farklılığının sebepleri nelerdir?

Yorum: İsteme evlilik

fth123
Bu dertlerini görüşmede açıkça anlat, bence çocuk dinine bağlıysa bazı şeyleri telore etmende hayır vardır.


Yorum: İsteme evlilik

Türkiye06
bugün bunları sorun ediyorsan evlendikten sonra daha büyük sıkıntılar yaşarsın aynı zaman da çocukta yaşar hiç başlamadan bitir bence.

Okudunuz mu?  Muttasıl zamirler munfasıl zamirler

Yorum: İsteme evlilik

Kayıtsız Üye
Ben bu soruyu görevli hocalara sormak istemiştim ama cvp gelmedi neden acaba

Neden hocalar cvp yazmıyor öğrenebilirmiyim


arifselim
Aleykum selam. Öncelikle dindar ve ahlakı güzel olanı tercih edersen hem dünya hemde ahirette mutlu olursun. Şayet içine sinmiyorsa ve sevemiyorsan evlenme. Ama takvalı olanı tercih etmek asıl mutluluk sebebidir. Ona göre danış istişare et ve kararsız kalırsan istihare de edebilirsin.

Okudunuz mu?  Kurban edilecek küçükbaş hayvan en az kaç yaşında olmalıdır?

vel Fecr
öyle bir çocuk bulmuşsun onu başına tac etmelisin tac.
zengin olup paraları haram yerlerde yemek daha çok hoşunuza gidiyor sanırsam.
bence hayatın zorlukları size ağır gelecekse en azından çocuğun başını yakmayın. belki kendine göre daha vefakar bir eş adayı bulur.

Okudunuz mu?  Evlendikten sonra bir Talak alınabilir mi?

gerçekten anlamıyorum hurma ile sahur yapan sahabelerden ne hallere geldik. bize hakkınızı helal edin ey ashab.


hayhuyhay
Muhtemelen onun hayalini kurduğu eşde kendisi gibi < çok iyi ve gerçekten temiz güvenilir dindar biri >
.

rızık miktarla ölçülmez. Kimisi 10 bin alır borçtan çıkamaz. kimisi 1600 alır çok genişlik ve bolluk içindedir. Dünya peşinde koşarsan çok yorulursun. ama boşuna yorulursun. sonunda sadece Allahutealanın razı olduğunu alırsın.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişinin benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek mümkün mü

Omer Faruk
Kardeşlerim cevaplarınızda yumuşak olmayı tercih edin, soru soran insanları pişman etmeyin. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Bu kardeşimizin gerçekten derdi İSLAM olmasaydı buraya hiç soru yöneltmezdi, vesselam.

Bu kategoride yer alan Kayınbabayla dans etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsteme evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.