Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:40
missa7-2
Abone

14 yaşında kul hakkına girilir mi

14 yaşında kul hakkına girilir mi

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm ben 14 yaşlari civarinda mahallede top oynarken bir abinin arabasının aynasına yanlişlikla top attim . Ve çook ufak bir çıkık oldu yerine takiliyordu .Sonra araba sahibi olan abi geldi ve sonra o ufak şey yüzünden bana hakkını helal etmedi .E yani cocuguz mahallede top oynuyoruz suçumuz ne ? Ufak bişey yüzunden hakkini helal etmedi yani ben günaha girdimmi ? Öbür dünyada bunun azabını çekicekmiyim ? Bazen bunun yüzünden uyuyamiyorum .hak haram etmek bu kadar kolaymi diyorum bazen. Yani çok büyük ceza veya günahim oldumu şimdi ?

Okudunuz mu?  Zina yaptım ne yapsam af olurum

Cevap: 14 yaşında kul hakkına girilir mi

Şem’a
Araç sahibi affetse güzel olurdu ve Allah onun karşılığını daha fazla verirdi ama helal etmemiş sen hakkın ne kadar de ve öde boynunda klamasın


Cevap: 14 yaşında kul hakkına girilir mi

Kayıtsız Üye
Öncelikle kul hakkına girmek için ergenlik çagında olmak gerekiyor. Sende ergensin. Senin elinde olmayarak gelişen bir durum bu. Sana hakkı helal etmediyse öbür tarafta bekletileceksiniz diye biliyorum . ta ki o hakkını helal edene kadar. Adamın yakasından düşme özür dile. Allah rızası için helallik istte.

Bu kategoride yer alan Bedir Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

14 yaşında kul hakkına girilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.