Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

“Selamun Aleykum” de Allah kelimesi nerede geçiyor?

"Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor?

Mü’min
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuh

Arkadaşlar Selamun’un anlamı Allahın Selamı üzerinize olsun, ama Selamun Aleykum’de Allah kelimesi nerede geçiyor açıklarsanız sevinirim

Allah razı olsun 🙂


Cevap: "Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor?

Wakabayashi
Aleyküm Selam,Kardeşim…

Selam:Rabbimizin ismi zaten.Es Selam,Allah’ın ismi.

Okudunuz mu?  Yarattığı şeylerin şerrinden Allah ın eksiksiz sıfatlarına sığınırım arapcası nedir ?

Esenlik verici,barış,huzur,selamet verici O’dur.Selamete çıkaran O’dur.

Allah’ın selamı üzerinize olsun manasına gelir.Selam O’dur çünkü O’nun Selamı,barışı,esenliği üzerimize olsun deniyor.


Cevap: "Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor?

Mü’min
Allah razı olsun


Cevap: "Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor?

1stwarrior
Bende diyorum neden araplar Selamun Aleykum yerine Esselamun aleykum diyorlar diyorum. Esselamun daha mı doğru yani ?

Okudunuz mu?  Eşim faize bir miktar para yatırdı içim rahat değil

Mü’min
Selamun Aleykum : Allahın Selamı Üzerine Olsun
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuh : Allahın selamı,rahmeti ve bereketi üstüne olsun. demektir. ikiside doğru


Kayıtsız Üye
Bence ‘selam üzerinize olsun’ demek. Selam, Allah’ın isimlerinden birisi ama orada sahiplik görünmüyor. Belki yorumdur. Arapçam yok. Yanlış düşünüyorsam hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Gece görülen rüya ve çamaşırdaki sarılık

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,,,,size selam demek,,,eksik söyleniyor,,Allah kelimesi yok,,doğrudur,,,namazdaki selam doğru olanıdır.Esselamu aleyküm ve rahmetullah,,,,,,Allah ın rahmeti ve selamı size demek,,,biz "olsun" kelimesini ilave ediyoruz.


vel Fecr
Selamun Aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh.

Allahın ismi koyu yerde geçiyor.

yani Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun manasında.

Okudunuz mu?  İhtilam olduktan sonra ne kadar idrar yapılır ?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar, kur an ı kerim de bazı yerlerde "kur an indirildi" ifadesi geçer, bazı yerlerde "onu Biz indirdik" ifadesi geçer. her zaman özne bildirilmez. Allah daha doğrusunu bilir, "kur an indirildi" ifadesi, bizim indirilmiş olan kur an ı kerim e dikkat kesilmemiz istendiğinde, indirileni ön plana çıkartır. bize ne indirildiğinin, bu kitabın nasıl bir kitab olduğunun farkında olmamızı gerektirir. yani çeşitli nedenlerle olabilir, özne her zaman ifadenin içinde bulunmak durumunda değildir.

Okudunuz mu?  Dua ile nasip kısmet olurmu?

selamla ilgili de anlatırlar, doğruluklarını bilmiyorum ancak adem as cennete girer, melekler onunla karşılaşır, adem as selamun aleykum der. aslında yabancı birisiyle veya tanıdık birisiyle karşılaştığınız zaman, edeceği herhangi bir dua, söyleyeceği herhangi güzel bir söz, hatta yapacağı herhangi bir iyilik veya vereceği herhangi bir şey bile fazla bir şey ifade etmez. işkillenebilirsiniz bile. ihtiyaç duyduğunuz, karşınızdaki kimsenin; kendisinden yana selamette olduğunuzu, kendisinden size zarar gelmeyeceğini belirtmesidir. hatta vaktinde uçukca bile düşünmüşüm demek ki, çizilen uzaylı karikatürlerinde bile uzaylıların ilk sözü, dünyalı biz dostuzdur. dediğim gibi uçukca düşünmüşüm ama insanın ilk ihtiyacı, hayırdır deyip işkillenebileceği budur. karşıdakinden yana selamette olduğunun beyanıdır. tabiki selam Allah ın selamıdır. buna dini aklı onuru ırzı korumakda girer. müslüman olduğunuzun, karşınızdaki kimsenin aklıyla diniyle oynamayacağınızın, gıybet masiyet kapılarının açılmayacağının beyan edilmesi de girer.

Okudunuz mu?  Aklımızdan Geçen Düşünceleri Ağızla Söylemedikçe Uygulamadıkça Günah Olur mu ?

birazda niye uzattım. "selamun aleykum" eksik bir hitab değildir. içinde Allah avc nin ismi geçmiyor da değildir, dediğim gibi her zaman özne bildirilmek durumunda da değildir. selamun aleykumun tamamlayıcısı, karşınızdaki kimsenin sizden selamet bulmasıdır. selamun aleykum deyip paldır küldür girişecek gibi davranmamak, günah masiyet kapısı açmamak, oturup gıybet günah masiyet konuşmamak, aklı bulandırmamakdır.

Okudunuz mu?  Allah yerine tanrı kelimesini kullanmak

selamün aleyküm ne demek, selamün aleyküm nereden gelir, esselamun aleykumun.anlami

Bu kategoride yer alan İstimnadan Kurtulamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

“Selamun Aleykum” de Allah kelimesi nerede geçiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.