Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:53
missa7
Abone

Mesajla ve telefonla zifaf olmadan boşanmak ve geri birleşmek

Mesajla ve telefonla zifaf olmadan boşanmak ve geri birleşmek

Kayıtsız Üye
Merhabalar. Biz sozlenecektik bu ay, ve öncesinde annelerin onayını alarak dini nikah kıydık. Sonradan benim babam iliskimizi öğrendi ve söz yapmaya karar verdik. Aramızda birden tartışma çıktı ve telefondan mesajla eşim bana 3 defa boş ol yazdı. Bunu yapacak bir insan değildi asla, nasıl sinirlendi bilmiyorum. Üzerinden saatler geçti ve sabah aradım. Nasıl yapabilirsin diye sorgularken yine tartışma çıktı. Bende ben istemiyorum rizam yok boşanmak istemiyorum sen istiyosun o zaman son iki hakkını da kullan kurtul benden dedim o da ardarda 3 defa boş ol dedi. Sonra bir tane daha kaldı dedim yine 3 defa boş ol dedi. Biz zifaf gibi bir şey yaşamadık, tekrar birleşebilir miyiz, hülle denilen şeyin yasaklandığı konusunda yazılar okudum. Boşanma gerçekleşti mi bilmiyoruz. Lütfen yardım edin, ben bosanmaya rizam olmadığını da söyledim. Tekrar birleşebilir miyiz, yada nikahimiz hala geçerli mi, öğrenmek istiyorum..

Okudunuz mu?  Garkad ağacı neden yahudileri koruyor ve nasıl onların ağacı oldu

Cevap: Mesajla ve telefonla zifaf olmadan boşanmak ve geri birleşmek

Şem’a
Bu soruyu başka konuda da cevapladık.
Boşama sözleri sözlü yazılı ve telefonla olması durumu değiştirmez. Siz, size en yakın müftülüğe gidin ve durumunuzu anlatın belki bir çıkış yolu vardır.

Bu kategoride yer alan Ahir zamanda gençler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mesajla ve telefonla zifaf olmadan boşanmak ve geri birleşmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.