Anasayfa
1 Nisan 2023, 10:06
Oruc
Yönetici

Dudak Kanaması ve Oruç

Dudak Kanaması ve Oruç

loser
Dudaklarım bu sabah çok kuruydu. Dilimle ıslatayım dedim. Meğersem yara varmış. Ağzıma kan tadı geldi. Birçok kez tükürdüm ama ağzımdaki o hafif kan tadı hiç gitmedi ve bu tadı yuttum. Orucum bozuldu mu? (Kan dediğim de yani fazla bir şey değil. İğne ucu kadar anca.)


Cevap: Dudak Kanaması ve Oruç

#UguR
SORU: Kan yutmak orucu bozar mı?

CEVAP: Ağızda biriken az bir kanı yutmak orucu bozmaz. Dışarıdan ağza alınan kan ise bozar.


Cevap: Dudak Kanaması ve Oruç

loser
Dudağın dış kısmında olduğuna göre bozuldu mu orucum?

Okudunuz mu?  Oruçluyken isteğe bağlı cünüp oldum ne yapmalıyım?

Cevap: Dudak Kanaması ve Oruç

Şem’a
Kan yutmak orucu bozar ama sen yutmamış tükürmüşsün, kalan tad oruca zarar vermez.


deniz1234
Dudaktaki kan az yutulursa bozulmuş mudur


Acizanekul
Hapşırırken dudagim catladi bir damla kan geldi elime , konusurken ıslanır da kan agzima girer mi ya yuttuysam diye evham girdi icime , kan tadi gelmedi ,acaba bozulmus mudur

Yani şüpheyle oruc bozulur mu , bana bozulmadi gibi geliyor ama bir yandan seytan dürtüyor


ACİLSERVİS
Öyle bir şey olup olmadığını dahi bilmiyorsun. Böyle şeylere takılı kalmak yanlış. Düşüncesinden bile uzak dur. Oruç bozulmaz.

Okudunuz mu?  Arabaya hortumla mazot çekmek orucu bozar mı

alonsof1
Selamun Aleykum arkadaşlar. Bugün oruç tutmak için 03.00 de kalktım sahurumu yaptım imsak vaktini beklerken yani imsağa 3-5 dk kala ağzımda değişik bir tat hissettim bu ne diye kalktığımda sanırım hatırlamıyorum imsak vakti geçmişti veya tam 1 dk falan vardı. Baktım dudağım kanamış ve kan olduğunu bilmediğim için dilimle yalarken dudağımı ağzıma bulaştı kan ama yutmadım yani öyle hatırlıyorum yutmadım sadece ağzıma bulaştı o kan tadı geldi ama büyük ihtimal yutmadım ya sizce orucum bozulmuşmudur kardeşlerim ? Şuan içimde belirsizlik bir şüphe var o kadar mutluydum ama şimdi biraz karamsarlık var orucum kabul olur mu bozulmuşmudur? Yutup yutmadığımıda hatırlamıyorum ki

Okudunuz mu?  Toprak renginde gelen akıntı oruç bozar mı?

vel Fecr
< Selamun Aleykum arkadaşlar. Bugün oruç tutmak için 03.00 de kalktım sahurumu yaptım imsak vaktini beklerken yani imsağa 3-5 dk kala ağzımda değişik bir tat hissettim bu ne diye kalktığımda sanırım hatırlamıyorum imsak vakti geçmişti veya tam 1 dk falan vardı. Baktım dudağım kanamış ve kan olduğunu bilmediğim için dilimle yalarken dudağımı ağzıma bulaştı kan ama yutmadım yani öyle hatırlıyorum yutmadım sadece ağzıma bulaştı o kan tadı geldi ama büyük ihtimal yutmadım ya sizce orucum bozulmuşmudur kardeşlerim ? Şuan içimde belirsizlik bir şüphe var o kadar mutluydum ama şimdi biraz karamsarlık var orucum kabul olur mu bozulmuşmudur? Yutup yutmadığımıda hatırlamıyorum ki >
kalpleri bilen Allah teala. senin niyetin samimiyetini senden daha iyi bilen o. Allahın izni ile orucun kabul olur. kaza orucu ise ve sana fitne olacaksa tekrar tutman daha hoştur.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed (sav) orucu nasıl tutardı?

arifselim
Aleykum selam. Ağızda veya dudakta meydana gelen bir kanamadan dolayı kan yutulmadığı sürece oruç bozulmaz. Ancak o kanı yutacak olursan orucun bozulur. Allah kabul eylesin.


Kayıtsız Üye
Merhaba benim dudağımda çatlak vardı , bir kere dilimle ıslattığımda kan olduğunu fark etmedim sonradan yutkununca boğazıma kan tadı geldi ve tükürme şansım olmadı orucum bozulduysa kazası nedir?

Okudunuz mu?  Oruçluyken banyo yapmak günah mıdır

Benim dudağım kuruduğu için yara açıldı.Ben dudağımı yaladığım zaman kanlı olduğunu farketmedim.Ancak yutkunduğum zaman kan olduğunu fark ettim.Hiçbir şekilde amacım orucu bozmak felan deildi.Eğer bozulduysa kazası nedir ?


mum
Oruç bilmeden yapılanlardan dolayı bozulmaz. Oruca devam edin


gizliyim
Selamun aleyküm, sabah kalktığımda dudağımda çatlaklıklar vardı. Bir anlık hapşırma ile dudağım kanadı. Tükürmeye çalıştım vs. ama ağızımda hep bir kan tadı var ve tedirginim. Orucum bozulmuşmudur? Bozuldusya 61 gün tutmam mı gerekir?

Okudunuz mu?  İdrar damlamasını önlemek için pamuk kullanmak orucu bozar mı?

———

Şimdi , şu şekilde açıklamama ve sormama izin verin : Ben 15 yasındayım, geçen sene ergenliğe girdim. Tuttuğum ilk oruç.

Benim dudağım daha orucun ilk günü ilk saati kanadı, ve ben onu dudağım "kuru" olduğu için yalama gereksinimi duydum. Kanın ağzıma geldiğine eminim, ancak tükürmüş olmam gerekiyor. Ben bunun orucu bozacağını bilmiyordum.

Okudunuz mu?  Adetten sonra gelen sarı akıntılar namaz ve oruca engelmi

Şimdi – Orucumu bilmeden "belki" bozduğum için, kefaretini mi ödemek zorundayım, yoksa tükürdüğümü hatırladığım için bozulmaz mı? Kafa karıştırıcı bir soru farkındayım ama her şey çok hızlı gerçekleşti.

————

Dudağım kuruduğu için bir dilimle yalama hissi geldi sonra da ağzıma kan tadı geldi tüküremedim anlamadım ne olduğunu dudağımı sonra sildim orucum bozuldu mu


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Orucunuza bir zararı yok orucunuza devam edin.


Kayıtsız Üye
Aleyküm selam ben aynanın karşısındaydım dudak etimi koparırken dudağım kanadı sildiğimden eminim tükürdüğümden de ama ben dudağım kanarken yutkundum mu yutkunmadım mı hatırlamıyorum yutup yutmadığımı da bilmiyorum ama yani kafamda takılan şey şu ben o kanı gördüm yutkundum mu yutkunmadım mı hatırlamıyorum sonuçta ama ya yutkunduysam kanı görüp ama sonuçta da sildim bilerek mi yutmuş olurum kaza mı gerektirir kefaret mi cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre genizden gelen balgamın yutulması orucu bozar mı

Aleyküm selam ben aynanın karşısındaydım dudak etimi koparırken dudağım kanadı sildiğimden eminim tükürdüğümden de ama ben dudağım kanarken yutkundum mu yutkunmadım mı hatırlamıyorum ama ya yutkunduysam kanı görüp bilerek mi bozmuş olurum ama bilerek orucum bozulsun diye bir niyetim yoktu dudağım kanadı sildim o sırada hatırlamıyorum ama sanırım yutkundum korkum şu yutkunurken ağzıma girmişse diye korkuyorum ama dediğim gibi isteyerek dudağımı yalamadığım için kefaret orucu tutmam gerektirmez değil mi?

Okudunuz mu?  Oruçla ilgili ayetler ve hadisler

Öncelikle ben aynanın karşısındaydım dudak etimi koparırken dudağım kanadı sildiğimden eminim tükürdüğümden de ama şimdi tedirginim açıkçası ya dudağımı yalamışsam diye aradan 10-15 gün geçti bu zamana kadar tedirgin değildim ama şuan tedirginim yani hatırladığım kadarıyla sildim ve tükürdüm ama ya dudağımı yalamış ve yutmuşsam diye korkuyorum sizden ricam ben bu durumda ne yapabilirim açıklarmısınız.

Okudunuz mu?  İftar duası: Allahümme leke sumtü ve bike amentü,ve aleyke tevekkeltü, ve ala rızkı kef dartüve sevmel- ğadi min şehr-i

ACİLSERVİS
Ne kaza ne de kefaret gerekir. orucun bozulmamış. Vesvese yapmanın anlamı yok.


dudağım kanadı orucum bozulur mu, dudak kanaması orucu bozar mı, dudak kanaması oruç bozar mı

Bu kategoride yer alan Alkol alan bir kimse oruç tutabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dudak Kanaması ve Oruç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.