Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Alim olmak için nerden başlamalıyım

Alim olmak için nerden başlamalıyım

haruka
Selamün Aleyküm ben bir süredir alim olmak istiyorum 🙂 ama dini bilgilerim hiç iyi değil bırakın alim olmayı daha bilmem gereken şeyleri bilmiyorum. zor bir iş olduğunun farkındayım ama nerden başlamalıyım?ne yapmalıyım? bu amaçla okuyabileceğim kitaplar önerebilir misiniz? şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim

Okudunuz mu?  En Güzel Taharet Nasıl Yapılmalıdır?

Cevap: Alim olmak için nerden başlamalıyım

@hmet
Alim olmak için, Alim birinin yanında düzenli ders görmen gerekir.
Bir kaç dini eser okuyarak alim olunmaz. Alim kimse, İslam akaidine, islam fıkhına, islam tarihne, Tefsir ve Hadis ilimlerine vakıf olan kişidir.
Sana tavsiyem, çevrende ders alacağın bir yoksa, Diyanet islam ilmihalini al ve düzenli oku. Bu sana lazım olan en asgari bilgiyi içerir.

Okudunuz mu?  Lavabodan sıçrayan sular

Cevap: Alim olmak için nerden başlamalıyım

haruka
zaten bir ilmihal okuyorum 🙂 alim birinin yanında ders almaktan bahsetmişsiniz aslında bunu bende isterim ama bu konuda çok engel var ben lisede okuyorum babam akademik başarıya takıntılı bir insan benim ilahiyat okumama ne yazık ki izin vermez 🙁 bu tip bir insanı sizce nasıl bulabilirim

Okudunuz mu?  Nişanlı iken nişanlımız ile dans etmek günah mıdır ?

Yorum: Alim olmak için nerden başlamalıyım

Kayıtsız Üye
Bnde alim olmak istiyorum bu yolda sana eğerki bir alim bulanazsan senin gibi alim olmak isteyen bir arkadaş bul,ama bu yolda 1. Öncelik. Takva çünkü. Üstünlük ancak takva iledir.2. İse sevgi o işe sevgini vermen lazım bnden sana tevsiye sakın sadece Sünni kaynakları okuyupda diğer mezhep kitaplarını okumamazlık yapma sadece hak olan mezheplerinkini oku.

Okudunuz mu?  Hakka 40.ayet tefsiri ile ilgili yardım

Kayıtsız Üye
Sadece din okuyarak alım olunmaz.Alim dediğin hem din(manevi) hem de bilim (pozitif) alanında bilgili olmalıdır.Ayrıca bir şey bilmediğinı de bilmeli o zaman alım olur.

Bu kategoride yer alan İmanın şartlarında kadere iman var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alim olmak için nerden başlamalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.