Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:07
Oruc
Yönetici

Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı?

Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı?

Mü’min
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuh

Arkadaslar uzanıyordum, midemden az bir miktar su geldi, refleks olarak geri yuttum. Oruç bozulmuşmudur?

Allah herkesden razı olsun


Cevap: Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı?

Ebu Ducane
Bilmeden bir şey yutmak oruç bozmaz.

Okudunuz mu?  Niyet etmedim ama sabah ezanından sonra su içtim.

Mideden gelen reflü orucu bozar mı

TolgaUnal
Selamünaleyküm hayırlı Ramazanlar

Benim bir sorum olacaktı

Şuan orucum ve yaklaşık 40 dakika sonra Allah’ın izniyle orucumu açacağım fakat daha demin midemden kusmuk gibi ama açık yeşilimsi reflü suyu geldi istemeden kasıldım ve ağzıma bu su geldi bende hemen lavaboya gidip tükürdü.m yani yutmadım yutsamda sanıyorum çok az bir miktar olabilir bu orucumu bozar mı cevaplarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Ramazan bayram hutbesi nasıl okunur?

Yorum: Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı?

mum
Orucun bozulmadı, bu durumda reflü/mide suyu tükürülür ve ağız yıkanır.


ismail1
Selamun Aleyküm reflüden.veya normal şekilde namazda ağza gelen acı su yutulursa namaz bozulur. Mu benim neredeyse her namazda çok az da olsa geliyor

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin oruçla ilgili hadisleri

muvaffak
Reflüden veya diğer tıbbi durumlardan kaynaklı olarak ağıza gelip geri inen su ibadetlerinizin durumunu etkilemez. Namazınız bu sebepten dolayı bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Selamü aleyküm hayırlı sabahlar reflüden dolayı mideden gelen suyu tutmamak ve ağizdan mecburen çıkıyor orucu boZar mi az değil yarım bardak su düşünün ama elimde olmadan ağız açık su geliyor ?

Okudunuz mu?  Oruç kaç yaşında farzdır

Ensar
Ve aleyküm selam, mideden istem dışı sıvı gelebilir ve bu sıvıyı yemek borusunda hissedebilir, yanma duyabilirsiniz bundan dolayı oruca bir zarar gelmez, ancak eğer bu su ağza gelirde o sıvıyı dışarı atma imkanı varsa atmalısınız, mideye indirir atmazsanız orucunuz bozulmuş olur.
Sonuç olarak ağza gelen sıvıyı dışa atmalısınız atmaz bilerek tekrar yutarsanız orucunuz bozulmuş olur, bu sıvı sadece boğazda kalırsa sorun yoktur çünkü bu sizin elinizde olmayan birşeydir.

Okudunuz mu?  Eşini öpmek orucu bozar mı?

mideden boğaza gelen suyu yutmak orucu bozar mı, geğirince gelen su orucu bozarmı, oruçluyken mideden ağza gelen su

Bu kategoride yer alan Oruçluyken malesef cünüp oldum bu akşam iftardan sonra gusül abdesti aldım acaba ne.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mideden Gelen Su Orucu Bozar Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.