Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruç tutmakta kararsız kalmak

Oruç tutmakta kararsız kalmak

Kayıtsız Üye
Merhabalar geceden beri ertesi gün çok önemli bir işim olduğu için oruç tutmucam diyordum ve bütün gecede ayaktaydım sahur falan yapmadım tutmucagım için sadece kalkıp son dakika ezan okunmadan hemen belki gidemeyebilirim öğlene kadar niyet ederim olmadı diyip kullandığım hapları içtim oruçlu sayılırmıyım içimde kaldı sormak istedim. biliyorum keyfiyen oruç tutmamak 61 günden daha büyük günah ama şuan ben oruçlu sayılıyormuyum?

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili kısa ayetler

Yorum: Oruç tutmakta kararsız kalmak

arifselim
Merhabalar bu durumda zaten henüz niyet etmediğin için haplarını içmekle oruçlu olmazsın. Ama herhangi bir iş için niyet etmemek olmaz bu caiz olmaz. Oruç tutamamak için geçerli bir neden olmadıkça bu haramdır.


Yorum: Oruç tutmakta kararsız kalmak

Kayıtsız Üye
Gece sahura kalktım ama ertesi gün verilecek bir iftarda garson olarak görevli olduğum için bozabilme ihtimalime karşı niyet edip etmemekte kararsız kaldım saat şu an 14.51 bir şeyler yiyip içsem kefaret gerekir mi yoksa sadece kaza mı gerekir

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili soru cevaplar

Yorum: Oruç tutmakta kararsız kalmak

mum
Kararsız kalıp tam niyet etmeyenin niyeti/orucu geçerli değildir.
Niyet kesinlik ister, şüphe ile olmaz.


Kayıtsız Üye
Sahura Kalkamadım sabah oruc tutsammı tutmasammı diye kararsız kaldım oruç tutmaya devam etdim sonra internet bakınca niyet kesin gerektirir diye cümle gördüm ve yiyip içtikten sonra sabah niyet etdiğimi hatırladım kefaret gerekir mi orucum geçerli miydi? ( pişmanım biraz keşke orucuma devam etseydim)

Okudunuz mu?  Ramazan Ayı ve Oruçla İlgili Kavramlar

Tohat
Tutsam mı tutmasam mı diye bir şey söz konusu olamaz. Emir verilmiş bir kere tutacaksınız. Farz kılınmış kararsızlık gösteremezsiniz tıpkı vakit namazları gibi. Kefaret gerekir.


kararsız kalan oruç kabul olur mu, oruca niywte kararsiz.kalmak

Bu kategoride yer alan Balgam yutmak orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutmakta kararsız kalmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.