Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

Kararsız
Öncelikler herkese selamlar.

Ufakken namazda kılardım, Kuranda okurdum yazları Kuran Kursuna giderdim bir kere yatılıya gittim orda soğudum biraz yaşım büyükdükçe birde bu iktidarın ergenlik ve gençlik dönemime gelmesimidir nedir bunların yaptığı abuk subuk hareketlerden dolayı iyice soğudum. Birazda araştırdım bana mantıksız gelmeye başladı ama şuan sorsanız Müslümanım derim çünkü öyleyim ama birazda değilim.
Okuyorum araştırıyorum din dışı kaynaklar çok mantıklı geliyor diğer tarafa baktığımda ise çoğu tarafsız platformda Müslümanlar kendilerini savunamıyor, savunmaları çok etkisiz kalıyor.

Allah, Tanrı inancım bitmek üzere neredeyse ama tam olarakda red edemiyorum.
Bilemiyorum kafam çok karışık birde sizin görüşleriniz almak istedim.

Şimdiden teşekkürler.


Cevap: Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

Alduin
Bana da aynısı olmuştu benim de çevremde çok ateist var.Sana önerim ilk başta ”Kur’an’ı anlama usülü” diye bir kitap var kısadır zaten onu oku ve ardından Kur’an’ı Kerim’i oku.İslam’ı anlamanın en kolay yolu budur ve aklında sorular varsa bunlara bir cevap bulmalısın yoksa bunlar fazlalaştıkça cevap bulamadığın için seni dinden soğutur.

Okudunuz mu?  Kur'an ve Sünnetten dua örnekleri

Cevap: Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

qwert12380
Şöyle düşün. Dinsizlerin dediği gibi dünya ve canlılar şans eseri evrimleşerek, yuvarlanarak mı olmuş? Bigbang sonrası Dünya şans eseri galaksinin en uygun yerine mi yerleşmiş? Dünya bulunduğu yerden birkaç metre sağa veya sola yerleşmiş olsa hayat olmayacaktı. Her şey şans eseri mi yani? Ya da canlılar cinsel yaşamdan tat alırlar. Şans eseri mi bu zevk alma olayı meydana gelmiş? Etrafına bakarsan birçok kanıt mevcut. Şeytan sana sürekli vesveseler vererek seni dinden soğutup ahiretini yakmak istiyor. Ayrıca iktidar yüzünden filan demişsin. Unutma, kusursuz olan müslümanlar değil İslamdır. Birileri şöyle dedi diye dinden soğumak yanlış bir düşünce. Şeytanın oyununa düşme!

Okudunuz mu?  Nefsi terbiye etmenin yöntemleri

Cevap: Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak

Desert Rose
< çoğu tarafsız platformda Müslümanlar kendilerini savunamıyor, savunmaları çok etkisiz kalıyor. >
bunun sebebi din düşmanları sırf Müslümanları alt etmek için
Kur’an ayetlerini ve Peygamberimizin hadislerini
yalanlamak yada çelişkiler var diyebilmek için işini gücünü
bırakıp inceleme yapıyor ve aynen sizin kafanızın karıştığı
gibi Mü’min lerin kafasını karıştırıyorlar yani şeytana hizmet
ediyorlar.icmali bir imana sahip olan Müslümanlarda bu dört koldan saldırılar
karşısında cevapsız kalabiliyorlar o tür topluluk yada sitelere özellikle de
ateist karikatürler sitesine asla girmeyin çünkü orada durum çok vahim,
şeytanın hizmetkarlarından kesinlikle uzak durun
şeytan amellerini gasp etmiş,imanını gasp etmesine izin vermeyin
dualarla Allah (cc)a sığının bun düşüncelerinizin hepsi şeytanın
saptırma taktiğidir,Elhamdülillah ben iyi ki Müslümanın deyip yolunuza devam edin
kardeşim hayırlarla!..

Okudunuz mu?  Bipolara yemin kefareti


Deniz83
Merhaba. Konu epey eskimiş ancak yine de birkaç kelime yazmaya çalışayım. Kısa bir süre önce boşandım. Eşim örtülü kapalı 5 vakit namazında bir insanken birden deizmle ilgili şeyler okumaya başladı ve boşandıktan sonra da açılıp saçıldı. Şu anda dinî olarak neye inanıyor bilmiyorum. Onun kafa karışıklığını gidermek adına çok uğraştım ama olmadı. İnsanlar dine çok bağlıyken böyle birdenbire tam tersi bir insan haline gelebiliyorlar. Bunu tersi de söz konusu tabi ki. Nice ayyaş var ki sonunda evliyalık makamına ulaşıyorlar. Bu nasip meselesi. Din konusunda kafanız karışıksa benim size tavsiyem güzelce bir abdest alıp kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği bir odada 2 rekat namaz kılın, namazdan sonra Allah’a uzun uzun dua edin. Allah’ım ben inanmak istiyorum ama aklım ve gönlüm darmadağın vaziyette, bana yardım et deyin. Şimdi bu söylediğim şey mantıklı gelmeyebilir. Çünkü din salt mantıkla ilgili olan bir şey değil zaten. O yüzden sadece akıl yoluyla Allah’ın varlığını ya da dinin emirlerinin mantığa uygunluğunu anlamaya çalışmak doğru bir yaklaşım değil. Bakın her insan rüya görür. Ben yıllar önce rüyamda ikindi namazı kılıyordum. Uyandığımda rüyamda ikindi namazı kılıyordum diye düşündüm. Bu rüyayı birisine anlatsaydım ve o kişi bana nereden biliyorsun ikindi namazı olduğunu, belki de öğle namazıydı diye sorsaydı benim ona mantıklı olarak verebileceğim hiçbir cevap yoktu. Ama ben yüzde yüz eminim ki ikindi namazı kılıyordum. Bunun gibi herşeyi mantıkla açıklayamayız. Tabi her açıklayamadığımız olayı da Hak olarak kabul edip sapıklığa düşmemek gerekiyor. Elhamdülillah bu yaşa kadar Allah’ın lütfuyla O’nun varlığı, birliği, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) O’nun kulu ve elçisi olduğu hususunda hiçbir tereddütüm yok. İslam’da olup da mantığını anlayamadığım şeyler elbette var, birçok insanın da vardır; ama o şeylerin açıklamasını bilmesem de ya bilen birilerine sorarım, ya da vardır bir hikmeti deyip şeytana fırsat vermem. Ama öyle bir devirdeyiz ki gece imanlı yatılıp sabah imansız kalkılıyor Allah korusun. Ben buna, bitmiş olan evliliğimde şahit oldum maalesef. Kendi imanımın son nefese kadar ve son nefeste sağlam olacağına dair de elimde bir garanti belgesi yok. Sözün özü kardeşim ister dinî, ister dünyevî ne sıkıntın olursa olsun Allah’a durumunu bildir. O biliyor elbette ama önemli olan kulun kendi acziyetini kabul ederek O’na yönelmesidir. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çok sıkıntılı devirler bunlar çok.

Okudunuz mu?  Arapca, Türkçe dini nikah duası verirmisiniz?

Dumam
Bilime çevreye bakınca nasıl kafanız karışıyor? Ateist felsefeciler evranın yaratılmadığını sonsuzdan var olduğuna inanıyorlardı ve sonu olmadığına bilim big bang yani evrenin yaratıldığını ispatladı evrenin genişlediğini sonsuza dek var olmayacağını ispatladı. Bilim insan yaşamının tesadüf olmadığınıda kanıtladı dünyanın konumu jeotermal manyetik özellikleri herşey insan yaşamının sürülebilmesi için oluşturulmuştur Allah tarafından.

Okudunuz mu?  Sedef hastalığı için bir dua istiyorum

Eğer tesadüfler bir araya gelmiş dünyada yaşam oluşmuş olsaydı düşünün marsta neden haya yoktur insna gibi gelişmiş bir varlık? Neden tesadüfen karbon soluyan yada nefes almayan su yerine azot kullanan canlı bir varlık oluşmasın? Buna engel olan ne şans olamaz.

Okudunuz mu?  Küçük abdestin arkasından meni veya mezi gelmesi

Kur anı önce mealini okuyun sonra tesfirini çelişki hata bulan aptallar mecaz anlama ve indirilen ayetin öncesini sonrasını okumadan çelişki bulduğunu sanıyor siz nasıl rastladınız bilmiyorum ama ben kur an da çelişki bulduğunu zan eden çok az insana rastladım genelde tanrı varsa neden küçük kız çocukları tecavüze uğruyor neden onlara zulm ediyor deniyor ve müslümanları eleştriyorlar ama zulm edenin insan olduğunun farkında değiller. Allahı inkar edenlere gidsyet nasip etsin.

Okudunuz mu?  Veda hutbesinin insan hakları açısından önemi nedir?

Kayıtsız Üye
Kader kazayı kurcalamak madem belli niye yaşiyoruzlar neden cehenneme gideceksek varızlar neden cennete direk gitmiyoruzlar neden orda zulum var bilmem neler varlar arkadaşlar geçin bunları ben bunlarla master yaptım kimseye bir faydası yok o neden kafir bu neden fakir bu neden ateist bunları geçin artık su isler yuzunden hayatım mafoluyodu bana bunlar vesvese olarak geldi gerci ben gidip arastırmadım istegimle ama sunuda bilin kalbiniz köreliyor kendi isteğinizle sonradan göremiyorsunuz sebebide kurcalarken iyice kararmak aynı yanan ateşe yel yapmak gibi önceden bir ağaca bakarken vaybe Allah c.c ne güzel yaratmıs derken bu boş şeylerden sonra normal ağaç meyvesi var uzun kökü var yapraği var dersiniz öbür taraftada görürsün ağacı çevreyi bu ateistler yer icer zina eder kansızlar milletide çelerler düsersende çıkamazsın bu Dini sorgularken batmayın bu Dini sorguluyacak adamlarmıyız lan biz neyimize güveniyoruz aga bir damla meniyken Alemlerin Rabbi’nin kelamını sorgulayıp inkar etmek haddimizemi ? Bazende biz Allah’ın kuluyuz ona döneceğiz demeli İnsan . Çünkü o diyorki ben zulmedici değilim O zaman insan kendinden sorumludur tıpkı şurdaki gibi

Okudunuz mu?  Borç Ödemek İçin Dua

MAİDE 91 : Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? Karar bizlere bırakılmıs imtihanda oldugumuzun apaçık göstergesidir . Bilmem anlatabildim mi ? Polis sana gitme bomba var dese sende banane desen patlarsan polismi suçlu senmi suçlusun kendi iradenle gittin patladın uyarıyı dikkate almazsak yanarız Allah c.c korusun

Okudunuz mu?  Zekat miktarını belirten ayet veya hadis var mı nisap miktarı neye göre hesaplanır?

bu arada

Kusursuz olan İslamdır. Müslümanlar değil.

Din insanlardan sorumlu değil haşa sorumlu olan biziz biz.


Allahtan sogumak, dinden soğumak, nazar dinden sogmak

Bu kategoride yer alan Hz. Ebu Bekir (R.A.) ın ismi Kurân-ı Kerîm de geçiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinden, Tanrıdan soğumak, kararsız kalmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.