Anasayfa
3 Eylül 2022, 0:00
missa7-2
Abone

Vitir Namazında İlk Oturuşta Salli-Barik Okunursa Ne Olur?

Vitir Namazında İlk Oturuşta Salli-Barik Okunursa Ne Olur?

Kayıtsız Üye
Sorum başlıkta söylediğim gibi. Vitr Namazında İlk Oturuşta Salli-Barik Okunursa Ne Olur?


Yorum: Vitir Namazında İlk Oturuşta Salli-Barik Okunursa Ne Olur?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. İlk oturuşta salli barik dualarının okunmadığı namazlarda hanefi mezhebine göre bir rükun eda edecek kadar bir şey okumakla sehiv secdesi gerekir. Örneğin bir cümle teşkil eder ise (Allahümme salli alâ Muhammedin demek gibi) namazın sonunda sehiv secdesi yapılır. Fakat okunan kısım bir cümle teşkil etmemişse, sehiv secdesine gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Eşarbın altına saçı topuz yapmak günah mı?

Barik, vitri Vacip namazında Tahiyyat oturduktan sonra tahiyyattan sonra Salli Barik okunur mu, vitr vacipte fazladan salli okumak

Bu kategoride yer alan Vitir namazında kunut dualarının ikisinidemi okuyacağız yoksa birini okumak yeterlimi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vitir Namazında İlk Oturuşta Salli-Barik Okunursa Ne Olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.