Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:05
sizden92
Abone

Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ?

Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ?

Camesss
Benim babaannem olennen Sonra Ben hep Allah babaanneme rahmet eyle diyordum. Ama dinden cikmismiydi cikmamismiydi gercekten bilmiyorum. Ben onu musulman olarak biliyorum ama kafir olarak olmusse ? Ben de Allah Dan ona rahmet diliyordum..

Okudunuz mu?  Kolay Anlaşılır Dini Kitap tavsiye edermisiniz

Yorum: Kufur mu oluyor ?

zfr07
Bir kimse hakkında en son ne biliyorsak,o.Hayatı boyunca müslüman olan biri için kesinlikle son nefeste küfre girmiştir diye zannedemeyiz.Hayatı boyunca küfür üzere gitmiş biri için de,belki son nefeste imanla ölmüştür denemez.Böyle olduğu belki ölmeden önce yanında bulunan birilerinin haber vermesiyle anlaşılabilir.

Okudunuz mu?  Ruhsal sıkıntılar için dua

Yani rahmet okuyabilirsiniz.Böyle zannetmek hiç doğru değildir.Sorumlu olmazsınız korkmayın.Çünkü siz mümin olarak biliyorsunuz.Allah rahmet eylesin.


Yorum: Kufur mu oluyor ?

Camesss
Tesekkur Ederim)Allah razı olsun


Küfür mu oluyor ?

Camesss
hadis "zad " demek caiz mi ? Yani zad = falan / filan demek . Yani hadis "zad" okudum demek küfür mu oluyor?

Okudunuz mu?  İnsanların arasını düzeltmek ile ilgili hikaye

Şem’a
Son soruyu anlamadım. İlk soru ise hiç kimseye belki son anda kafir olmuş diyemezsiniz.


Cunup iken kulak temizlemek, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Namaz Kılarken Sureler Sesli mi Okunur yoksa İçimizden mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birinin imanından şüphe etmek Küfür mü oluyor ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.