Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:12
missa6
Abone

Müslüman gençler hangi kitapları okumalılar?

Müslüman gençler hangi kitapları okumalılar?

Kayıtsız Üye
Kitap okumak günah mıdır? Bu soru alimlere sorulunca doğal olarak hayır cevabını alırız. Sonra başlıkta sorduğum soruyu sorarız.Bu soruya alimler hadis,fıkıh,tefsir,ilmihal ve tasavvuf kitaplarından 20-30 örnekler vererek cevaplarlar.Ancak yukarıdaki türden kitapların okunmasının günah olmadığını hepimiz biliriz. Kitap okumak günah mıdır sorusunda kitap derken onlardan bahsedilmez. Dini tasavvuf türleri dışındaki kitaplardan bahsedilir diye düşünüyorum. Bende bu amaçla başlıktaki soruyu soruyorum. Dünya klasikleri, edebiyatımızdaki klasikler, polisiyeler,korku ve gerilim, çizgi romanlar vb. türlerden hangi türleri ve hangi kitapları okumalıyız? Örnek verir misiniz?

Okudunuz mu?  Bütün peygamberlerin ortak amacı nedir?

Yorum: Müslüman gençler hangi kitapları okumalılar?

arifselim
Okunması caiz olmayan kitaplar, müslümanı haram sürükleyen ve Allah’a isyana yönlendiren kitaplardır. Faydalı olması bilinen ve umulan dini veya dünyevi her türlü kitaplar okunabilir. Bu cevap genel ve doğru bir cevaptır. İslam faydalı olan hiç bir bilgiyi veya kitabın okunmasını yasaklamamıştır.

Bu kategoride yer alan Gusülde duraksamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman gençler hangi kitapları okumalılar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.