Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

Firdevss
Selamun aleyküm
Şuan suriyede fırat kalkanı operasyonu hristiyan ve müslümanlar arasında son ve büyük bir savaşmı olacak tvlerde bile hadislerle kaç gündür anlatılıyor bu savaş hz.isa ve hz.mehdinin alametimi??hz.Muhammed’in hadisini verirmisiniz ve bu konuda bilgi verirmisiniz??

Şu an suriye de olan savaş yani fırat kalkanı hristiyan ve müslüman savaşınamı yol açıcak kaç gündür tvlerde hadislerle bu olay anlatılıyor.hz.isa ve hz.mehdi bu savaştamı gelicek hadisi ve bu konu hakkında bilgi verirmisiniz??dabık şehri deaş tarafından kutsal sayılıyor hadisleri alet ediyorlar örneğin istanbulun feth edileceği soylenen hadisi deaşciler fatih sultan mehmetin zaferi değil kendilerini işaret ettiğini iddia ediyorlarr yani istanbulu ele geçireceklermiş.bilgi verirseniz sevinirim..

Okudunuz mu?  İdrar necis midir

Yorum: Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

arifselim
Aleykum selam. Bu konuda geçen bir çok hadisi şerif olmasına rağmen kesin ifadeler kullanmak çok zordur. Çünkü bu hadisi şeriflerin ne şekilde tecelli edeceği ve ne zaman tecelli edeceğini de kesin bir şekilde ancak Allah bilir. Çok farklı şekillerde muhaddisler tarafından yorumlanan bir kaç hadisi şerif şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Kaçarak evlenmek günah mıdır

Abdullah b. Büsr anlatıyor; Resulullah (a.s.m) şöyle buyurdu:
Melhame-i Kübra ile Kostantıniyye´nin fethi arasında altı sene vardır. Yedinci de Mesih Deccal çıkar. (Ebu Davud, Melahim, 4).

Muaz b. Cebel anlatıyor; Resulullah (a.s.m) şöyle buyurdu:
Melhame-i Kübra, Kostantin’in fethi ve Deccalin ortaya çıkması (olaylarının hepsi) yedi ay içerisinde meydana gelir. (Ebu Davud, a.g.e; Tirmizî, Fiten, 58).

Okudunuz mu?  Borçlar için okunacak dua?

Yorum: Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

Firdevss
Peki bazıları kıyamet alametlerine sonradan çıkmış uydurmalar diyor yani kıyamet alametleri doğrumu?bide hadislerde istanbul’un fethi diyor istanbul zaten bizim elimizde yani önce işgal edilip sonra tekrar elemi geçireceğiz??

Peki kıyamet alametleri için sonradan uyduruldu diyenler var kur’anda geçmesi lazımış sonradan uydurulma olmadığını nasıl anlarız??ve şu gösterdiğin hadiste istanbul feth edilecek diyor istanbul zaten bizim elimizde değilmi yani önce işgalmi edilecek??

Okudunuz mu?  Kuddurü duası hakkında bilgi istiyorum yardım edermisiniz

Yorum: Melhame-i kübra ve armegedon savaşı

hak yolu
Hadis-i şerifler’e göre; İstanbul’un fethi 2 kere gerçekleşecektir. Bunu FSM Han’ın hocası Akşemseddin hazretleri de kendisine söylemiştir. İlkini FSM Han gerçekleştirdi, ikinciini Hazreti mehdi aleyhisselam gerçekleştirecek. Hazreti mehdi aleyhiselam geldiğinde çok kavimlerle savaşacak, bunlardan biri de Türklerdir ve hadis-i şerifler’de geçmektedir ve bunu bazı sünni hocalar da evliyaların tefsirlerini kaynak alarak açıklamışlardır. Hilafet ile yönetilmeyen devletler kendi rejimlerini ayakta tutabilmek için Mehdi ile savaşacaklardır. Ayrıca gerçek Siyah Sancaklılar ve Hz Mehdi as zamanında ve ondan öncesinde çok sayıda sahte fırkaları çıkacak ve o zamanlar çok kanlı savaşların olacağı günler olacak. Herkes tefrika ve fitne içine düşmüş, çoğu sapıtmış halde olacaklar. O hengamede batılın içine düşmüş nice silahlı ordular… Hz Mehdi as’ın ordusunu kim tanıyabilir… Ancak kendilerini gizleyen ve sakındıran gözlerden ve fitnelerden ırak evliyalar ve cemaatleri ona yardıma koşacaklar.
hadis-i şerifler’de; şam’ı balad’da (suriye ülkesinde) karşılıklı iki devletin ihtilafa düşüp karşılaşıp çarpışmaları alameti geçmektedir ki; bu gruplar bir zamanlar birleşip sonra ihtilaf edip çatışan örgütler olabilir. nitekim sırayla bir zamanlar ikisi de el-kaide örgütünün alt kolları iken daha sonra ayrılıp bağımsızlaşan daeş (ışid)-cephetul feth’ul şam (el-nusra/nusret), öso, sdg, öso-cephetul feth’ul şam örgütleri birleşmelerine rağmen görüş ayrılıklarından ötürü ihtilafa düşüp ayrılmışlardır ve birbirleriyle çatışmaktadırlar. Devamını herkes yaşayarak kendisi görecektir…

Okudunuz mu?  İlk Müslümanlar kimlerdir? İsimleri Nedir?

Firdevss
Yani türkler hz.mehdi’nin yanındamı olacak yoksa mehdiye karşımı savaşacak?


hak yolu
Kişinin bu meseleler hakkında hiç bilgisi yoksa kurcalamaması daha iyi. Burası fitne çıkarma yeri değil. O zamana yaşayanlar ne olduğunu görürler. Ölenler de hesaplarını vererek gerçekleri ahirette öğrenirler. Burası böyle meseleleri öğretme yeri değil, öğrenmek isteyen başka ve doğru yerlerden öğrenir vesselam.

Okudunuz mu?  Annemin haberi olmadan nikah kıyabilir miyiz yani dini nikah?

melhame i kübra hadis, armagedon hakkinda evliyalar, armegeddon

Bu kategoride yer alan Hz havva ve hz adem elmayı mı buğdayı mı yedi de günahkar oldular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Melhame-i kübra ve armegedon savaşı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.