Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Böyle Nurculuk, böyle hizmetmi olur

Böyle Nurculuk, böyle hizmetmi olur

NurIsik
Selamun aleykum kardesler,

Burada bir Nurcu kardes var, onunla beraber sohbet edip Risale-I Nur okuyoruz Avrupada. Fakat çok tuhaf uslübü ve asiri gururu var. Ona göre hersey Risale-I nurda var, Risale-I nur herseye kafi diyor. Fakat doğru dürüst iki ayeti okuyamiyor. Sonra bir uyarida bulundugumda herseferinde nazikce tehtidde bulunuyor: "Kimse Risale-I nur dairesinde durmaya mecbur degil" ve "Herkes Risale-I Nurun ayagina gider, Risale-I nur müsteri aramaz" diyor. Ve "tek basima bile Camide Risale-I nur okurum, kimse gelmesede olur, nasıl olsa beni Melekler dinliyor" diyor. Sonra imali imali Risale-I Nur’u bencilligine alet edip, sinirlendigi hususta Risale-I Nurdan alintilar alip, bana yapistiriyor, sinirleniyor. Nazikce söyle tehtitlerde bulunuyor: "Bir arkadaşim vardi. Ilk önce Risale-I nur okurdu. Sonra Risale-I nuru birakti, Eroinci oldu". "Benim görüsüme göre, benim anladigim su" diyor. Sonra asiri kendini beginmisligin alametini görüyorum. Bizi sürekli "kömürlerin arasinda elmas" olarak nitelendiriyor. Ben Risale-I Nuru ve Nurcu kardeslerimi çok seviyorum, fakat bu adam bana yavas yavas bikkinlik ve yorgunluk getiriyor. Sonra defatca kendi kafasindan hüküm cikardigini görüyorum.
Sohbete sirf Allah rizasi için gidiyorum, o sahis için asla bir adim bile atmam.

Okudunuz mu?  Amellerini yazan melekler?

Arkadaslar size soruyorum. Bu nasıl hizmet anlayisi?


Yorum: Böyle Nurculuk, böyle hizmetmi olur

İslam
Bütün nurcuları itham etmek, birilerini gıybet etmek haram değil mi


Yorum: Böyle Nurculuk, böyle hizmetmi olur

NurIsik
O sahsi tanimadigina göre, giybet degil. Sizden sadece sizin benim durumumda olsaydiniz ne yapardiniz onu merak ediyorum. Bu saydigim sikintili maddeler durumunda siz ne yapardiniz? Ve bütün nurculari itham etmedigim, yukaridaki yazimdan zaten bellidir, cünki oarada Nurcu kardeslerimi çok sevdigimi bahsettim en basta.

Bu kategoride yer alan Mekke - Me'la ve Selam kapısı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Böyle Nurculuk, böyle hizmetmi olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.