Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:38
sizden1
Abone

Gusül abdesti almadan namaz kılmak

Gusül abdesti almadan namaz kılmak

seskuec
Gusül abdesti alamadım ne yapmam gerekirdi?
Uzun süredir cumaya giden ve kaçırmayan biriyim.Hiç bu zamana kadar başıma gelmeyen çok sıkıntıl bir durum oldu.Bugün rüyalanarak uyandım sanırım cünüp oldum.Hemen uyadım saate baktım cuma namazına yarım saat var o acele ile boy abdesti almak için banyoya gittim baktım sular yok kesilmiş.İçimi bir üzüntü sardı evde teyemmüm alsam camide su akıyor en iyisimi gene gidim normal abdest alayım Allah rızası için namazımı kılayım hiç kılmamaktan iyidir dedim normal abdestimi aldım kıldım.Birisi Allah rızası için bu konuda beni aydınlatsın dinen ne yapmam gerekirdi?Böyle sıkıntılı bir durum tekrar başıma gelirse ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  Masonların yaptığı şeyleri izlemek oynamak dinlemek günah mı ?

Yorum: Gusül abdesti almadan namaz kılmak

@hmet
Keşke teyemmüm alıp cuma namazına yetişseydiniz. Bu durumda günahkar değilsiniz içiniz rahat olsun. Allah buna benzer ve beter sıkıntılar vermesin


Yorum: Gusül abdesti almadan namaz kılmak

seskuec
Aklıma geldi ama teyemmüm alsaydım camide su var teyemmüm kabul olurmuydu? orası aklıma takılan bir durum yani nasıl anlatsam (Teyemmüm, su bulunmadığı veya suyu kullanma imkanı olmadığı zamanlarda abdest veya gusül yerine geçen özel bir temizliktir) suyu kullanma imkanım evde yoktu ama camide vardı ama camide boy abdesti değil normal abdest alma imkanım var.Evdeki teyemmüm kabul olurmuydu buda aklıma takıldı bir aydınlatsan bana ışık tutsanız içim rahatlasa.

Okudunuz mu?  Hz.İsa'nın Kurani Kerimde kaç defa ismi geçiyor?

Yorum: Gusül abdesti almadan namaz kılmak

@hmet
Camideki su olması teyemmümü bozmaz çünkü gusül alma imkanı yok.
Vakit olsaydı hamama git derdim ama en doğrusu teyemmüm alıp cuma namazına katılmandı


seskuec
Allah razı olsun.

Bu kategoride yer alan Kuran okurken gülmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti almadan namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.