Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Hakkım Helal Etmem Denmesi

Hakkım Helal Etmem Denmesi

Kayıtsız Üye
Merhaba babam sigara içersen sana hakkımı helal etmem dedi, sigaranın haram olmadığını biliyorum, hani sonuçta kendi kararlarımı kendim karar vermem gerekiyor ailemede saygı duymam gerekiyor herneyse bunun hükmü varmıdır? Sigara içersem öğrenmezse ahirette öğrenirse hak konusu olur mu? Diyanetinde bir yazısı vardı ama tam anlamadım, teşekkürler

Okudunuz mu?  Doğru sözlü olmak

Yorum: Hakkım Helal Etmem Denmesi

imam
Baba helal olan bir şey olsa bile yasaklama hakkı var ki sigaranın helal olup olmaması konusunda çok ihtilaf var.
Babanı dinlemezsen cennet yüzü göremezsin.


Yorum: Hakkım Helal Etmem Denmesi

Kayıtsız Üye
Kocam beni aldattığı için ve beni bu aldatma zamanında beni ve iki çocuğumu yanlızlığa attı konuşma yoktu,ailece yemek yemek yoktu yaptığım yemeği yemiyordu ayrı odalarda oturuyorduk .aynı odada otursak bile yüzünü cevirerek konusmadan oturuyordu sabah cıkıp gece en erken 23 de eve geliyordu haftalarca cocuklarını görmediği zamanlar oluyordu bu durum beni manevi yıktı içime ata ata psikolojim bozuldu sadece maddi yönden baktı.
Bu yaşadığım olaylar için Sana Hakkımı Helal etmiyorum dedim …buna hakkım varmı?
Oda cevap olarak "etmessen etme benimde sana Hakkım helal değil dedi"onunda buna hakkı varmı?
Ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz?

Okudunuz mu?  Ünlü tefsirciler ve eserlerinin özellikleri nelerdir?

Yorum: Hakkım Helal Etmem Denmesi

arifselim
Erkeğinde kadınında hakları bellidir. Helal etmiyorum demekle olmayan bir hak haram edilemeyeceği gibi var olan haklarında Allah katında mutlaka bir hesabı olacaktır. Sana ve çocuklarına karşı ettiği haksızlık varsa elbette bunun hesabı vardır. Eğer yuvanızı kurtarma ve ıslah olma ümidi ve imkanınız varsa bunun için uğraşınız. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum ama kabul olmuyor

Kayıtsız Üye
Babamın ufak bir miktar çerezinden aatış yapıp para aldım ve babamda çerez olduğu için kızdı ve sinirle helal etmiyorum aldıysan dedi.


hakkımı helal etmiyorum dedi, adama din anlatmayan

Bu kategoride yer alan Yurt dışında kredi almak caizmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hakkım Helal Etmem Denmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.