Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum ama kabul olmuyor

Sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum ama kabul olmuyor

Kayıtsız Üye
Ben 2 ay önce namaza başladım. Ben günde 57 kere dua ediyorum Rabbime. 37 kere secde de, 15 kere namazdan sonra ve 5 kere de ezandan sonra ediyorum. Ama ettiğim hiç bir dua makbul olmadı şu güne kadar. 2 yıldır sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum. Bunun 2 ayı boyunca her gün 57 kere dua etmeye başladım namazla beraber. Ayrıca ikindi namazından sonra Burüc suresini de okuyorum ama ona rağmen sivilce çıkıyor yüzümde. Krem kullanıyorum ayriyeten ruh ve beden güzelliği için dua ediyorum yatmadan önce abdest alıp yatıyorum, 4 tane de sivilce duası ediyorum ama hiçbir işe yaramıyor. Hala sivilce çıkmaya devam ediyor 15 yaşındayım bu arada. Hayattan hiçbir zevk alamıyorum bu sivilceden kaynaklı değil. Sadece namaz kılacağım zaman içimde nedenini bilmediğim bir heyecan oluyor. Yüce Mevla’ya tevbe ettim ve O’na verdiğim bütün sözleri tutmak için elimden gelen bütün hayreti sarfediyorum buna rağmen Rabbim benim dua mı neden Ahiret için murat ediyor peki?

Okudunuz mu?  İstenmeyen bir olayın gerçekleşmemesi için dua

Yorum: Sivilcelerim geçsin diye namaz kılıyorum dua ediyorum ama kabul olmuyor

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam canım. Şu an ergenlik dönemindesin, yüzünde sivilce çıkmasından daha doğal bir şey olamaz. Benim de ergenlik döneminde çok sivilcelerim vardı ama şimdi yüzümde hiçbir şey kalmadı yaşım ilerledikçe ve dikkat ettikçe. Ne güzel dua ediyorsun ama kabul olmadı diye hemen üzülüp isyan etme. Bilemeyiz duanın senin için ne zamana ertelendiğini, onun için sabret. Sana birkaç sivilce maskesesi tarifi de vermek istiyorum, benim işime yaradı umarım senin işine de yarar.
1. Birkaç çay kaşığı pirinç unu ve sütü birbine karıştırıp yüzüne sür ve 10 dakika kadar beklettikten sonra yıka.
2. Veya 3 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı balı karıştırıp yüzüne sür ve 10 dakika kadar beklettikten sonra yıka.
Bunu 1 hafta kadar yap, göreceksin sivilcelerin kurumasına çok iyi gelecektir. Fakat 1. tarifin zararı olmasa da 2. tarifi sürekli uygulama canım (sadece ilk bir hafta kullan sonra haftada 2’ye azalt). Bu arada limon suyu ilkte cildini yakabilir dikkat et. Ve çok yağlı yememeye de özen gösterirsen hiçbir şey kalmaz inşâAllah güzelim. Kendini bu gibi şeylerle üzmene de hiç gerek yok. Allah (c.c) seni böyle sevmiş ki böyle yaratmış, sen böyle de güzelsin 🙂

Okudunuz mu?  İnternetten ve bilgisayardan abdestsiz olarak Kuran okuyabilir miyiz?

Yorum: Sivilcelerim geçsin diye namaz kılıyorum dua ediyorum ama kabul olmuyor

Acenath000
Böyle düşünülmemelidir. Allah cc duayı geri çevirmez yalnızca oturup dua edip hiç bir şey yapmamakta olmaz.
kremler sivilceye iyi gelmez eğer ki vücudunda bir sorun varsa ki sivilce bundan kaynaklanır hacemat yaptırmanı öneririm.

Okudunuz mu?  Gece ibadeti nasıl yapılır

Yorum: Sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum ama kabul olmuyor

Kayıtsız Üye
Allah (c.c.) emeklerimizin karşılığını verir. Ben sivilcelerimin geçmesi için çaba sarf ediyorum ve namazımı kılıp duamı da ediyorum gerisi Rabbim’e kalmış bir şey bu dünyada vermezse Ahirette verecektir elbet. Bana güzel cevaplar yazanlardan Allah (c.c.) razı olsun inşaAllah.

Okudunuz mu?  Babanın Arapçası nedir?

Kayıtsız Üye
Kardeş duan sen etmeden kabul olmuş. Allah şifasını yaratmış. Limonlu su iç. Haftada üç bardak iç yeter. Kahvehanede Limonlu çay iç. Limonlu soda. Vs. Azcık sık iç yeter. Ayarla işte.

Yahu bide duam kabul olmuyor diyorlar.Cahilsen biz ne yapak. Demekki yağ,şeker molekülleri tıkıyor cildindeki damarları. Beslenmen kötü demekki, sıvı seyler tüketmiyorsun,hareket yok demekki, karaciğer yağlanıyor Vs.

Okudunuz mu?  Her sabah cenabet kalkıyorum

İşte limon bu yağ moleküllerini çözüp,kanı akışkan hale getiriyor Vs.

En basiti ve kısa sürede etkilisi bu. Doktora da git gitme demiyorum.


Kayıtsız Üye
Kardeşim insanları cahil diye eleştirmen doğru bir davranış değil. Bu şekilde insanları hor görmeyin. Kibire giriyor bu bilmiyorsan öğrenmiş oldun artık. Ve ben basketbol takımında oynuyorum, okulda en az 2 teneffüse bir dışarı çıkıyorum ve yağlı yiyecekleri de olabildiğince az tüketiyorum. Buna rağmen iyileşme süresi çok yavaş ilerliyor. Bazı arkadaşlar yazmış ” Namazla sivilcenin ne alakası var? ” diye. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) dua ederken sağlık ve sıhhat istememizi söylemiştir. Ben de burada sağlık için dua ediyorum ama bazı kişiler dua ve namazı bağdaştıramıyor sanırım.

Okudunuz mu?  Oje ile abdest alınır mı? diyanet fetvası

Kayıtsız Üye
Cahilsin maalesef. Söylediğimi yapıp ondan sora konuşsana?

Tek başına hareketin ne önemi var veya yağlı yiyecekten uzak durmanın?

Sıvı yağ kullan vs. Kalitesi önemli. Yahu spor yapsan ne olacak vucudu/ kan akışını temizlemedikten sora. Beslenmen kötü,dengesiz veya kalitesiz… Hala yok duam kabul olmuyor falan filan. Sen kendine bakmasan Allah netsin. Az akıllı ol.Doğru düzgün su bile içmiyorsundur ki vücut temizlensin. Yalan mı?

Okudunuz mu?  Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı

Kayıtsız Üye
Kardeşim ben 15 yaşındayım yazdım sen kahvehane de limonlu çay iç diyorsun. Ben 4-5 aydır çay içmiyorum yararından çok zararı var zaten yararı olduğundan da şüpheliyim. Arada sırada melissa çay içerim o kadar.


Kayıtsız Üye
Ben 15 yaşındayken sivilcelerim vardı.
Şuan 19 olacağım ve hala var.
Ergenliğin bitmesi bünyeden bünyeye değişiyor. Bence hiç elleme, kendi haline bırak kardeşim. Yüzünü ara sıra yıka ve kafana takma.

Okudunuz mu?  Zulüm ile ilgili şiirler

Kayıtsız Üye
” Ey inananlar! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın, belki de onlar kendilerinden daha iyidirler. ” Boşuna nefes tüketiyorum. Emin ol günde en az 2,5 litre su içiyorum. Allah’ın gücü bakidir. Cennette öyle. Belki de Rabbim duamı ahiret için Murad etmiştir ama sen hala yok şunu yapmıyorsundur yok bunu yapmıyorsundur vs gibi laflar sarfediyorsun. Eğer Allah duamızı ahiret için Murad ettiyse dünyada ki bütün tedavileri görsen ne olacak sence? Allah istemediği sürece hiçbir şey gerçekleşmez

Bu kategoride yer alan Evli eşler arasında hanefi mezhebine göre cinsel ilişki olmazsa nikah düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sivilcelerim geçsin diye dua ediyorum ama kabul olmuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.