Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı

Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı

Kayıtsız Üye1
Selamun aleyküm dostlar.
Sizlere bir sıkıntımdan bahsedeceğim.
Ben çocukluğumda yapmış olduğum günahlara zamanında onlarca kez tövbe ettim,ancak yaklaşık 6-7 ay önce,bu günahlarım tekrar beni rahatsız etmeye başladı ve geçenlerde artık dayanamayıp tekrar tövbe ettim,ama nedense sürekli şeytan aklıma vesvese veriyor.
Örnek : mesela ben birisinin kalbini kırdım diyelim,sonra ondan özür dileyip helallik alıyorum,ama aylar sonra,ya o bana lafın gelişi dediyse,yada bir anlık mutlulukla felan dediyse,ama hala içinde bana karşı kin ve nefret var ise gibisinden (ki günahım bu değil ama anlamanız için örnek verdim) vicdanen çok rahatsız hissediyorum,normalde namazlarımı bir vaktini bile kaçırmaz iken,1 aylığına bu vesveseler aklımdan geçiyor,ondan sonra 2-3 ay boyunca içim içimi yiyor,sürekli içimde bir alev oluyor,namazlarda tir tir titriyorum.Acaba buna karşı ne yapabilirim.Almam gereken bir ders felanmı var ?
NOT:günahım adam öldürmek,zina,içki,kumar vs. değil dostlarım. zaten yaşım henüz 18 bile değil .her müslümanın işleyebileceği günahların 1 tık daha ilerileri diyebilirim.Yalnız işte bu vesvese ile,günahlarım,aklımda hiç aslında yapmadığım mertebelere kadar yükseliyor . örnek: otobüste ayakta dikilirken,birden fren yapınca yanlışlıkla bir kadına dokundum ve bunu ileride vesveseler ile zina yaptım olarak aklıma soktum.
Şimdiden Allah razı olsun. Benim gibi bu durumda olanlar için umarım faydalı bir konu olur .

Okudunuz mu?  Kıssaların amacı nedir? Allah Kuranda kıssalara niçin bu kadar yer veriyor?

Yorum: Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı

Yaralı Melle
Günahlara tövbe edilir ve unutulur, Allahın sildiği bir günahı aklınıza getirip kendini yıpratmaya değmez.
Allahtan af dilendiğinde artık o günah silinmiştir rahat olun


Yorum: Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam.
Umarım benim gibi bu dertten muzdarip olan arkadaşlara faydalı bir konu olmuştur .

Bu kategoride yer alan Öldürülen kişinin günahları affolunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe ediyorum ama günahları unutamıyorum tekrar tövbe ediyorum,gene aynı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.