Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım?

Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
ben tövbe ediyorum ama aynı hatı bir daha yapıyunun orum ben böyle olmasını istemiyorum ama herzaman nefsime uyuyorum bunun için neyapmalıyım


Cevap: Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapm

Ercan
Tekrar tekrar tevbe edin. Allah (c.c) tevbe eden kullarını sever. Şeytanın yanınızda dolaştığını hissettiğinizde besmele çekin. Yaptığınız kötü şeyleri Allah’ın gördüğünü unutmayın.

Okudunuz mu?  Caminin Bölümleri ile ilgili 5 soru

Yorum: Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım?

Yaralı Melle
Tevbe etmek demek, hayatı boyunca bir daha günah işlememk demek değildir
Tövbe eden hata ettiğinde bir daha bir daha tövbe eder


Yorum: Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Her gunah affedilir mi insanlari eglenmek için kafir yapma kufru bile tevbe edirse affedilir mi umit kesmek çok yanlistr biliyorum ama bu affedilmenin mesela kefaret verme yemini bozma helallik alma insanlari uyarma gibo sartlari var midir yoksa sadece. Tevbe ile affedilir mi her küfür

Okudunuz mu?  Düşünce İle İlgili Yazılar

Tevbe
Yüce Allah affedicidir, affı sever. Bizler aciz kullarız hataya her zaman düşmeye müsaitiz bu yüzden allah-ü Teala tövbe kapısını her zaman açık bırakmıştır kulları için. Her bir hatamızda tövbe etmeliyiz ve allah-ü Teala’nın bizi affedeciğini ümit ederek ibadetlerimizi yapmalıyız. allah-ü Teala dilerse tüm günahlarımızı affeder.

Okudunuz mu?  Hırsızlık yaptım ve çok pişman oldum tövbe ettim ne yapmam lazım?

Kayıtsız Üye
Kardeşlerim selamun aleyküm, ben ikindi namazına 35-40 dakika kala tövbe namazı kıldım bu saat mekruh saatlere girer mi ? Yanlış saatte mi kılmışım ? Yoksa sıkıntı yok mudur ? Şimdiden Allah razı olsun.

Kardeşlerim selamun aleyküm, ben ikindi ezanına ( namazına ) 35-40 dakika kala tövbe namazı kıldım. Bu saat mekruh saatlere girer mi yanlış zamanda mı kılmışım ? Yoksa doğru mudur bir sakıncası yok mudur hanefi mezhebine göre şimdiden Allah razı olsun ?

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü okumak farz mıdır?

ACİLSERVİS
Kerahat vakitleri diye forumda arayabilirdin. Öğle ve ikindi arası kerahat vakti yoktur. Bu vakitleri arama yaparak bulabilirsin.

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe ediyorum ama aynı hatayı bir daha yapıyorum,nefsime uymamak için ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.