Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Dualarım kabul olmuyor mu

Dualarım kabul olmuyor mu

dmlgln
hayırlı günler ;benim uzun süredir rahatsız olduğum bir durum var.Hep rabbime şükretmeye çalışırım ;hakkımda hayırlısını isterim ;Ettiğim bir dua var yedi yıldır kabul olmuyor,ettiğim dua sabit bir konu üstüne değil;yedi yıldır sabırla her cuma vaktinde ;mübarek gecelerde;namazlarımı kıldıktan sonra;yağmur yağarken; gece yarısı ,ezan okununca;ramazan ayında ,kısacası aklıma her geldiğinde dua ediyorum;hacet namazı kılıyorum,tesbih çekiyorum , camilerde dua ediyorum,hızır baba türbesi gibi yerlerde dua ediyorum(hızır babadan istemiyorum dileğimi rabbimden istiyorum ) ama olmuyor.böyle oluncada artık dua ederken içimden bir ses nede olsa olmayacak diyor ve içimdeki sesi artık susturamıyorum.Dua etsemde faydası yok diye düşünüyorum ve bu durum beni çok rahatsız ediyor;; eskisi gibi umutla ve içimden gelerek dua etmek istiyorum.biliyorum hakkında hayırlı değil demekki vakti değil demekki diyeceksiniz .haklısınızda ama yedi yıldır nasıl desem mesela bana 10 birim uzakta olan bir dilek olsun.1 adım 2 adım oluyo sonra kalıyo,üzülüyorum toparlanıyorum bu sefer 1 adım 2 adım 3 adım oluyo yine kalıyo üzülüyorum daha zor toparlanıyorum,sonra 1 2 3 4 5 adım oluyo kalıyo bu sefer daha çok yıkılıyorum zor toparlanıyorum ama hiç sonuca ulaşamıyorum .benim derdim dileğimin olmaması değil,dua ederken eskisi gibi olamamam.ben yine huzurla umutla dua etmek istiyorum.içimdeki boş yere dua ediyosun sesini susturmak istiyorum.ne yapabilirim??
selam ve dua ile Allah’a emanet olun…..

Okudunuz mu?  Bir şarkıya güzel demek bizi dinden mi çıkarır

Cevap: dualarım kabul olmuyor mu

Jıhad
Senin için hayırlı ise inşAllah kabul olacaktır.


Cevap: dualarım kabul olmuyor mu

dmlgln
Jıhad kardeş Allah razı olsun duanın sadece isteklerimizi Allah’a ulaştırmak değil bir ibadet olduğunu hatırlattın bana .Çok sağol.Türbe ziyareti ile ilgili eklediklerinde okuyup bilgi sahibi oldum ama umarım yanlış anlaşılmamışımdır.Ben hızır baba türbesine gittim derken mengene gittiğimizde ziyaret amaçlı oraya uğradık ve ben ordada Allah’a dua ettim.yoksaki mum yakmak yada türbede yatan kişiden medet ummak kesinlikle yapacağım bir iş değil.Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Ahiret kardeş iki videoyuda izledim.Gerçekten şimdi daha iyi hissediyorum.Allah razı olsun.Sizlerede zor gününüzde yanınızda olacak yol gösterecek gerçek müslümanlarla birlikte olmayı nasip etsin.
Allah’a emanet olun selam ve dua ile….

Okudunuz mu?  Oruçlu iken ağzımda kıl varmış gibi hissediyorum

Yardım Eder Misiniz

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm.çok istediğim duam gerçekleşmedi.kaç kez dua ederek ağlıyorum ama olmuyor. Artık ibadet etmek içimden gelmiyor ve Allahım sen affet ama Allah’a sevgim azaldı.ne yapacağım ben bilmiyorum şeytanın vesvesesi biliyorum ama kalbim tatmin olmuyor.


seyit gazi
ibadet ediyoruz çünkü kuluz, dua ediyoruz çünkü Allah dan istiyoruz.

Okudunuz mu?  Sahura Kalktım Niyet Etmedim Sabah tutamayacagımı anlayıp bişeyler yedim

insan çoğu zaman acelecidir, şerri de hayrı istediği gibi ister ve bununda kendisi için hayır olduğunu düşünebilir. Allah avc kendisine yapılan kimi dualara hemen karşılık verir, kimisini zaman içerisinde verir, kimisi şerdir vermez yerine daha hayırlısını verir, kimisinin de karşılığını ahirette verir. kul ise bu durumu görünce ne vardı keşke dünyada yaptığım hiçbir dua kabul olmamış olsaydı da karşılığı ahirette verilseydi der. insan yaradılışdaki incelikleri gördükçe, melekler dahi olayların iç yüzlerini bağlanışlarını akıbetlerini gördükce rablerine dönüp: alah ım biz sana layıkıyla kulluk yapamamışız derlerken; insan nasıl bu niye böyle, şu niye böyle diyebiliyor ki. ama her kar tanesinin farklı yaratıldığını biliyor ve görüyor bazende anlatıyorken, nasıl oluyorda bir işin aklındaki gibi olmasına bu kadar saplanıp kalabiliyor ki.

Okudunuz mu?  Namaz sırasında dua veya hareketlerde şaşırmak namazı bozar mı?

Allah ın bizim yaptığımız dualara nasıl karşılık vereceğini tayin etmek ise saygısızlıktır, haşa rolleri şaşırmaktır.


Kayıtsız Üye
Deniyorum yine dua ediyorum ama hani oruçlunun duası kabul olurdu.moralim bitik ağlamaktan gözlerim şişiyor.


ACİLSERVİS
Dua kabul olmak zorundamı ki moralim bozuluyor diyorsun yok ibadetten soğudum çok hatalı yanlış düşünceler içerisindedin. İstediğin şeye layık mısın istediğin şey senin için hayırlı mı istediğin şey için bir gayret içerisinde misin. Duanın kabulune konsantre olma şeytanın en sevdiği hilesidir. Sen çaba göster ne istiyorsan onun için uğraş. Uğraşın kendisi duadır. Karşıda bir bardak su varsa dua ile onu yanına çağıramazsın senin kalkıp o bardağı getirip suyu içmen gerekir.

Okudunuz mu?  Anne ve baba kaç yaşına kadar çocukların günahlarını üstlenir ?

duam kabul olmuyor, Allaha ibadet etmek istemiyorum

Bu kategoride yer alan Düşüncelerimizin vesvese olduğu nasıl anlaşılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualarım kabul olmuyor mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.