Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:50
sizden02
Abone

Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

ordeall
çok uzun zaman geceleri dua ettim ALLAH IM bana öyle birini nasip etki önce seni sevsin sonra ailesini en son beni sevsin dedim ve nitekim karşıma 18 yaşında bir kız çıktı kız kuran kursunda hocalık yapıyor o derece düzgün bir insan aileside mükemmel insanlar ben kızla msjlaştım bir müddet kız beni daha önceden begenmiş ama ona ters geldiği için böyle şeyler uzak kaçmış haklıda sonra nasıl olduysa bizim bir tanıdık numarasını verdi bana bende msj attım haberi vardı zaten öyle böyle konuştuk ama cıvıgını çıkarmadan düzgün bir şekilde kız niyetimin çok ciddi oldugunu anlayınca mutlu oldu ama bana nasip kısmet diyor kendini bu kadar baglama bana dedi aslında oda istiyor ama evlenme yaşı olarak 25 düşünüyor anca diyor yani bende bakıyorum ondada haklı bana benim aklıma hiç evlenmek gelmezdi sen çıkınca karşıma bu geldi dedi şimdi bende namaza başlıcam ALLAH nasip ederse diyorumki dualarımda hep onu istesem başka bir şey değil hep onu istesem bana nasip olurmu öyle bir insanı elimden kaçırmak istemiyorum kaçırırsam çok üzülürüm namazdan sonra sadeceonu istesem hayırlısı ile bana nasip et desem daha 20 yaşındayım ve onun demesine göre 25 yani benim açımdan 6 sene var bu 6 sene içinde hergün aynı duayı etsem yanlışmı yapmış olurum?

Okudunuz mu?  Allah'tan duasını kabul etmemesini isteyen birinin duası kabul olur mu ?

Cevap: Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

islamyolu
kardeş namaz kılıyorsunda. sen namazı çıkarın için kılmış gibi oluyorsun. Namazda tamam dünya işlerinide isteyebilirsin. ama sen ha bire onu isteyeyim diyorsun. olmaz sen bizlerede dua edecen tüm müslümanlara dua edecen. Cehennem azabındanda Allah’a sığınacan. Namaz Sadece Allah için kılarsın. Ama sende görüyorumki sanki bu işin olsa. Namazı kılmayacan. sırf namazı sevdiğin kız için kılıyorsun gibi geliyor. sen dualarında Allahım hakkımda Hayırlı ise bana nasip et de. Değilse hiç olmasın söyle. mutlaka bu olsun dersen , olmaz. Hayırlısını iste her zaman.

Okudunuz mu?  İnsan Kendi Nasibini Kapatır mı?

< Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım >

Duların kabulude kaderde yazar.


Cevap: Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

ordeall
kardeşim bence beni yanlış anladın ben daha namaza başlamadım ayrıca bu iş için namaza başlayacagımı kim söyledi zaten niyetim vardı.Namaz sonrası bu işimi hayırlısı ile bana nasip et diyecegim tabiki tüm müslümanlarada ülkemede ahiretimede dua edicem dünya işi olarak birtek bunu istiyecegim yani durum bundan ibaret

Okudunuz mu?  İlahiyat Fakültesi`ni imam hatipsiz olarak girilebilirmi? eger imam hatipsiz fakultede okumak istiyorsan olurmu?

Cevap: Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

HAMMADUN
İnsanlar muhakkaktır ki; kaderlerini yaşarlar. allah-u Taala’da insanlara akıl vermiştir ki; o kaderleri içerisinde, kaderlerini yaşarken, elimizde kullanacağımız veya kullanabileceğimiz bir metaa yoktu demesinler diye.

Duva etmek güzeldir. Rab’bi katında hoşdurda.

Okudunuz mu?  "Hapşırmak duanın kabul olduğuna işarettir" sözü doğru mu

Ancak tedbir almak. Hayırda acele etmekte hayr ve akıl işidir.

Şeytan Aleyyullana’nın zamanı çok, altı yıl değil altıyüzyılda bekler, tabi kıyamet daha önce kopmaz ve azrail onada kendi nefsinden daha yakın olmazsa….

Hülasa değerli kardeşim. NİKAH’ta keramet vardır. Ne tür bir keramet vardır….????

Okudunuz mu?  İşlerin hep ters gitmesi ertelenmesi

Hem Allah’ın emri, hemde Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’in kavl’i ile islami çerçevede bir yuva kurma azmi vardır. Bununda sanırım Allah ve Resulü indinde muhakkak bir ödülü de vardır. Rab’binin ödülüne Peygamberinin şeaati de iştirak edecektir muhakkak. Bundan büyük keramet mi olur.

Vaktiniz çoksa isterseniz siz beklemeye devam edin, ancak kız elden kaçarda, bir gün yine buralarda sizi kızı elimden kaçırdım ne yapmam gerekir gibi bir başlıkla görecek olursak, buraya bu tür başlık atan kardeşlerimize üzüldüğümüz kadar sizede üzülürüz. İnşaAllah siz elini çabuk tutup, aileler nezdinde en azından bu hadisenin halli için bilgilendirilmesini sağlayınız.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

Tavsiye tabi.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


–> GüLüM <–
Selamünaleyküm,

kalbinin içindekileri ancak Allah c.c bilir ama Allah c.c en hayirlisini iste.
Cünkü tek Allah c.c bilir bizim için ney hayirli ve ney hayirsiz.

Dua et ve Allah c.c en hayirlisini iste.

Okudunuz mu?  Hayırlı arkadaşlar bulmak

Bu sözü denildimi genellikle diorlarki tabiki öyle ama gercekten
kalpte oldumu daha gözel sözde diil:

1. Önce Allah c.c sonra
2. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)
3. sonra misal sevdiginiz kiz =) ……insAllah;)

Allah c.c insAllah size hayirli bir es nasip eylesin..

Okudunuz mu?  İfrit Nedir? İnsana Musallat Olur mu? Ve Olursa Neden Musallat Olur?

duam kabul oldu, evlenmek için dua ettim kabul oldu, dualarım kabul oldu

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken aklın başka yerlere gitmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.