Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:53
sizden01
Abone

Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

sehervakti
Sevgili kardeşlerim gusül alırken bana vesvese geliyor burnuma çok su çekiyorum yada ağzımda çok su çalkalıyorum çalkalarkende istem dışı su yuttuğum oluyor bu durumda güsül abdesti tekrar almam gerekir mi? teşekkürler

Okudunuz mu?  YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

Cevap: Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

Mucahid
Oruçlu İken Boy Abdesti Almak/ Banyo Yapmak Orucu Bozar mı? Ağız veya burundan su yutulmadıkça yıkanmakla veya gusül abdesti almakla oruç bozulmaz. Nitekim Hz. Aişe ile Ümmü Seleme validelerimiz Peygamberimiz (s.a.v.)’in Ramazanda imsaktan sonra boy abdesti almış olduğunu haber vermişlerdir. (Buhârî, Savm, 25). Buna göre geceden cünüp olarak imsak vaktine girmek oruca zarar vermediği gibi, oruçlu iken boy abdesti almak da orucu bozmaz.

Okudunuz mu?  Domuz ürünlerini ilaç olarak kullanmak caiz mi

Cevap: Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi?

Ercan
Gusül sırasında su yutmak gusüle zarar vermez. Vesveseye kapılmayınız.


sehervakti
< Gusül sırasında su yutmak gusüle zarar vermez. Vesveseye kapılmayınız. >
Allah razı olsun

Allah ikinizdende razı olsun beni çok iyi aydınlattınız

Okudunuz mu?  7-12 yaş çocuk dini eğitimi konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Sevgili abim sormam ayıptır alakasızdır ama ben yeni üyeyim lütfen maazur görün ben şu anda tekrar yeni konu butonunu göremiyorum,bulamıyorum aceba 1 konu açtıktan sonra bir süre beklememmi lazım yoksa ben mi bulamıyorum tekrar özür dilerim değerli cevaplarınızı bekliyorum abim.


Hoca
< Sevgili abim sormam ayıptır alakasızdır ama ben yeni üyeyim lütfen maazur görün ben şu anda tekrar yeni konu butonunu göremiyorum,bulamıyorum aceba 1 konu açtıktan sonra bir süre beklememmi lazım yoksa ben mi bulamıyorum tekrar özür dilerim değerli cevaplarınızı bekliyorum abim. >
yeni bir soru sormak istersen tıkla: forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/

Okudunuz mu?  Evimde eşyalarım kayboluyor

sehervakti
EyvAllah abim


gusül abdesti alırken su yutmak, gusülde su yutmak guslü bozar mı, gusülde su yutmak

Bu kategoride yer alan Müminun Suresi 6. Ayet ini acıklarmısınız? İniş sebebi nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde su yutmak güsüle zarar verir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.