Anasayfa
2 Eylül 2022, 14:58
missa6
Abone

Allah’ın merhameti annenin

Allah’ın merhameti annenin

Kayıtsız Üye
Allahü Teala’nın merhameti anneninden merhametinden çoktur bir keresinde büyüklüğü anlatmak için Allahü Teala’nın merhameti deniz kadar olsa anneninki damla kadardır gibi bir şey duymuştum doğru bir söz müdür?
Bir anne çocuğu naparsa yapsın onu dövsede bağırsada duvarlara vursa da mesela camdan aşağı atamaz ateşe atamaz.Peki Allahü Teala kullarını nasıl ateşe atacak?

Okudunuz mu?  Esmau'l Hüsna Kaçar Defa Okunmalı ve Kısaca Anlamları?

Yorum: Allah’ın merhameti annenin

arifselim
Allah kullarına merhamet eder ve hatta annesinin sevgisinden dahi daha fazla bir sevgiyle kulunu sever. Allah kulunu ateşe asla atmaz ama kul kendisini ateşe layık hale getirerek kendisini ateşe atar. Kulun bunu hakketmesi ile birlikte cehenneme atmak artık Allah’ın adaletinin bir gereği haline gelir.

Okudunuz mu?  Yanlış fetva vermek ile ilgili hadis

Bu konuda benzer sözlerle pek çok hadis vardır. Bu hadislerden birinde şöyle buyrulmaktadır:

Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş, deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor, yavrusunu arıyor, bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyordu.
Kadının bu heyecanını gören Efendimiz (asm) yanındakilere sordu:
– Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı?
– Atmaz, dediler.
Efendimiz (asm) de tasdik etti;
– Ben de öyle biliyorum, atmaz, dedikten sonra buyurdu ki:
– İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametlidir. Kullarını ateşe atmaz, onlar kendilerini ateşlik amelin içine atmadıkça!

Bu kategoride yer alan Ahir zaman ve doğru bir Müslüman olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın merhameti annenin Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.