Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

Ahir zaman ve doğru bir Müslüman olmak

Ahir zaman ve doğru bir Müslüman olmak

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm,
Ben birkaç aydır ahir zaman konularına merak sarmış biri olarak öğrendiğim ve okudularıma dayanarak şahsen ahir zamanda olduğumuzu düşünüyorum. Ahir zamanda birçok felaket olacak ve haliyle birçok Müslüman da ölecek. Okuduklarım arasında şöyle bir şey vardı. Tam olarak nakledemeyeceğim fakat sadece gerçek müminlerin Hz.Mehdinin yönetimindeki İslam devrine erişebileceği ile ilgiliydi. Ben şu an 15 yaşındayım ve namaz kılmıyorum. Sadece cuma namazlarına gidiyorum fakat o da eksiksiz değil. Şu an bana farz kılındığını biliyorum. Namaza başlamayı istiyorum ama üşeniyorum. Arapçayı tamamıyla unuttuğumdan ki sanırım bu büyük bir günah diye biliyorum yanlışsa affedin, Kuran’ın sadece mealini okuyorum. Tabi o da düzenli değil ve genelde telefonumdan. Eğer gerçek doğru Müslümanların namaz kılan insanların bu kutlu döneme ulaşacağı diye bir şey varsa ben herhalde ulaşamayacağım. Yani öyle düşünüyorum. Aslında namaza başlamak isterim ama hem üşengeçlik hem de zamanı kısıtlı görmem. Derslerime ayıracak zamanım bile fazla yok aslında. Namazı maalesef bilerek ya da bilmeyerek arka plana attım. Nasıl doğru bir Müslüman olabilirim? Neler beni teşvik edebilir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Ayrıca namaz kılmayan insanların bu döneme ulaşamayacağı gibi bir şey söz konusu mu? Yani namaz kılmayan insanlar Mehdi ve Hz. İsa dönemini göremeyecek mı? Aslında amaç dinden uzaklaşmış insanları dine bağlamak, gerçek dini yaşamak değil midir?

Okudunuz mu?  Yemek duası kısa

Hatam olduysa lütfen affedin Saygılar


Yorum: Ahir zaman ve doğru bir Müslüman olmak

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Gerçek müslümanların ancak ona uyacağı anlamındadır. Yoksa o zaman her türlü insan erişebilecektir. Bu manada anlaşılmalıdır. Senin vaktim yok demen yanlıştır. Namazı hiç olmazsa sünnetleri kılamasan bile sadece farzları kılabilirsin. Bir 4 rekatlı farz namaz senin abdestle birlikte 10 dakikanı bile almaz. Şeytana ve nefsine uyma. Hemen namazına başla . Ayrıca Mehdi’yi beklemek zaten doğru bir şey değildir. Kimin göreceği ve tam olarak ne zaman geleceğini ancak Allah bilir. Belki yarın ve belkide 300 sene sonra gelir. O zaman ne olacak? Demek ki bizim sorumluluğumuz kendi amellerimiz ve ibadetlerimizdir. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  İslamın farzını inkar edenin hükmü nedir ?

hadislerde ahir zaman müslümanları

Bu kategoride yer alan Dini nikahın kıyımı tek şekilde (şahitsiz) olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahir zaman ve doğru bir Müslüman olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.