Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Kadının kocanın rızası olmadan çalışması

Kadının kocanın rızası olmadan çalışması

beyztt
Hocam selamunaleyküm kusura bakmayın konu açtım ama nasıl soracağımı anlamadım nolur yardımcı olun..Acil serviste hemşireyim 1 yıllık evliyim 22 yaşındayım lise çıkışlı atandım 3 yıllık memurum eşim işi bırakmamı istiyor çok yoğun çalışıyorum ve gece çalışıyorum ayrıca çocuk gelişi okuyorum öğretmenliğe hazırlanıyorum çok araştırdım ama bilmiyorum kocanın rızası olmadığı için iş bırakılıır mı maddiyata çok önem vermiyorum ama bu devirde memur olmak zor ama işe devam edersem boşanmaya kadar gidecek bu iş napayım nokır bana akıl verin

Okudunuz mu?  Kredi kartıyla taksitli alışveriş yapmak faize girermi?

Yorum: Kadının kocanın rızası olmadan çalışması

Efdal
İslam dinine gore kocanız sizi geçindiriyorsa çalışmanız caiz değildir. yuvanızı yikacaginiza işten vaz geçin daha iyi


Yorum: Kadının kocanın rızası olmadan çalışması

rana
ve aleykumusselam,

böyle sacmalik olurmu. Gece bile calistiginizi idda ediyorsunuz.
Evliligin bilincinde olmanizi tavziye ederim. Tekrar gözden birdaha gecirin derim.
Hele bayanlar olarak bize çok büyük görev düsüyor, aile konusunda.
Kariyerine dalip asil görevini ihmal etme.
Efdalin da dedigi gibi yuvani yikacagina isi birak tabiki. Aksi taktirde ahirette hesabini vermen gereken seyler olcaktir.
Kendim mühendisim fakat okumak ve meslegine devam etmek illa kendini gelistirmenin tek yolu bu degildir.
Esin ailene dahi gitmeni istemese gidemezsin. Evden cikma dese cikamazsin.
Nafile ibadetler için bile izin alman gerekirken sen dünyalikdan bahsediyorsun.

Okudunuz mu?  Makattan gelen sıvı

Ahireti unutmayalim kardesler..

Dua ile

"Kadın, kocasından izin almadan ancak acil bir durum için evden çıkabilir. Acil durum da sağlıkla ve çevre ile alakalı olabilir. Bunun hariçinde kocasının önceden genel izin vermiş olması da yeterlidir. Meselâ: ‘Annenlere giderken sormayabilirsin. Filan yere kadar gitmen için sorman gerekmez’ gibi ön izinler de yeterlidir. Bir de farz olan işler için izin alması gerekmez. Bunun dışında nafile olan ibadetler için bile izin alması gerekir." (Nurettin Yildiz)

Bu kategoride yer alan Dökülen saçlar yakılmalı mıdır? Atılması günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadının kocanın rızası olmadan çalışması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.