Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

İstibra uzun sürüyor

İstibra uzun sürüyor

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm.ben yaklaşık 6 7 aydır vesvese mağduruyum,sormak istediğim şey istibra ile alakalı benim istibra ve taharetim beraber en az 10 dk sürüyor ve tuvalette oturarak küçük abdestimi yaptığımdan dolayı 10 dk oturarak beklemek aşırı zorluyor beni.biraz peçeteyle sildikten sonra yıkayıp son damlayı beklemeden çıksam sonra gelen idrar iç çamaşırıma damlasa namazıma mani olur mu? Ve sürekli her küçük abdestten sonra bu şekilde tekrar tekrar damlasa aynı şekilde namazıma mani olacak miktara mı gelir yoksa kuruyup tekrar damladığı için sadece son damlanın miktarımı namazımı etkiler? Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Ömür ve ecel ile ilgili hadisler

Yorum: İstibra uzun sürüyor

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle vesvese olduğunu biliyorsan bu vesveseden kurtulman gerekir. Yoksa sürekli önüne başka sorunlar çıkmaya devam eder. İdrarın kesildikten sonra artık istibra işi bitmiştir. Dönüp dönüp acaba damla geldimi diye bakmamalısın. Bir damla bile olsa namaz abdestini bozar. Bir elbisenin necis olma sınırı ise hanefilerde bir el ayası kadar miktara ruhsat verilmiştir. Buda bir tl genişliğindeki ölçü kadardır. Necasetin kuruması ile o yer temiz olmaz.

Bu kategoride yer alan Ahirette hesaplaşma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstibra uzun sürüyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.