Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Allah’a şirk mi koşmuş olurum

Allah’a şirk mi koşmuş olurum

Emrah67
Hocam sıkıntıp çok büyük.bir telefon alacağım almayı istiyorum baya.aklıma o kadar çok düşünce geliyorki bir türlü alamıyorum.şimdide telefonu alırsam nefsi arzu ve hevesime uyup Allah a şirk koşmuş olurum diye alamıyorum.şirk koşmada nefsi arzu ve heveslere körü körüne uymak şirk olur diyor.benim bu telefonu almaya heves etmek arzu etmek ayetteki bahsedilen arzu ve hevesle aynı mı. o arzu ve heves nedir açıklayabilir misiniz. telefonu almam şirk mi olur yorumunuz nedir.bana çok saçma geliyor telefonu almamla şirk yapmam ama düşüncelr mi durduramıyorum. telefon hiçbir şey Allahıma inayrum ben şüphesiz şirk yapmaktan çok büyük korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Başkalarının konuşmalarını belli etmeden dinlemek

Selamünaleyküm. Durumum şu, almayı çok istediğim bir telefon alacağım ama aklıma düşüp duran düşüncelerden dolayı bir türlü alamıyorum. Telefonu alırsam onu çok almak istediğim için haşa Allah’a şirk koşmuş olurum Allah beni asla affetmez diye ibadetlerimi yapıyorum yapmaya çalışıyorum namazımı kılıyorum onlar kabul olmaz diye napacağımı bilemiyorum.Telefon almayla şirk mi olur ne kadar saçma gelse de bana çok korkuyorum. Ha telefon olmasa da olur ama o telefonu almak şirkmi oluyor altı üstü telefon almak bir istek telefona falan tapmak gibi bir şey asla olamaz zaten haşa. Şu söz şirkin görülen en kapalı şeklide Kur’an-ı Kerîm’de bildirilen, insanın kendi heves ve suflî arzularına koru korune uymasıdır ve şu ayet var heralde tam bilmiyorum İstek ve arzularını kendisine ilah edinen kimseyi gördün mü? Yoksa onu kollayıp, koruyan şen mi olacaksın diye.Bu ayet ve sözün anlamı tam olarak nedir acaba? Telefonu alırsam haşa Allah’a şirk mi koşmuş olurum. Ben ne alaka diyorum ama düşüncelerime hakim olamıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Allah’a şirk koşmaktansa canımı alsın hemen ben razıyım.telefnu alırsam bütün hayatım boyunca şirk yapmış ve asla Allah imin affetmeyeceği ve bu hep kafama takılarak hiç mutlu olamayacağım gibi düşünüyorum.kendime almayıp başkasına alsam yine şirk yapmış olurum diye aklıma geliyor bu nasıl bir şeydir. almayı istediğim telefonu almakla Allah’a şirk koşmak olmaz diyorum kendime telefon sadece bir isteğim hasta tapack halim düşncem yok olamazda zaten.

Okudunuz mu?  Kar ve yağmurdan dolayı sıçrayan su ayakkabıyı necis yapar mı

Yorum: Allah’a şirk mi koşmuş olurum

Selam2
Ve aleykümüsselam. Şeytanın bu denli seninle oynamasına izin verme. Yok artık denilecek bir durum olmuş. Böyle düşünceler müslümana yakışmaz. Git özellikle o istediğini al.


Yorum: Allah’a şirk mi koşmuş olurum

Emrah67
Kardeşim cevabın için teşk.benda daha neleri var yok artık denilecek.ben dinime bukadar sahip çıkmaya calışırken Allah a karşi gelmemeye çalışırken bu kafamda oluşan saçma sorular takintılar vesveseler yuzunden gulemez mutlu olamaz uyuyamaz hayattan zevk alamaz yapilmasi zararli olmayck istdgm şeyleri yapamaz oldum.ölmek ister duruma geldim mahvoldum ama hep Allah a sıginiyorum ve O bana yol gosteriyor ve bende artık onun bana gosterdigi yolda ilerleyecegim vesveselri bu anlamsz saçma duşuncelri takmaycagim şu gercek ki Allah ım zaten kalbimizi niyetimizi ne yaptıgimızi neyi kabul ettigimizi biliyor şüphesiz

Okudunuz mu?  Babadan habersiz imam nikahı olur mu

Şirk Mi Koşmuş Oldum?

ash
bir kızım 16 yasındayım. forumlarda asla takılmam ama şu an zor bir durumdayım. bunları okuyun ve şirk olup olmadığını söyleyin lütfen.
her zaman insanlara İslami tanıttığımı hayal ediyordum ve çoğu zaman kendime asla şirk koşma diyorum, ama şu an çok zor bir durumdayım.

Okudunuz mu?  Namazda Fatihayı Yanlış Okumak?

-bazen Hristiyanlıktaki cennet, cehennem inançlarını okuyorum. ya İslam gerçek değilse, Hristiyanlık gerçekse ve ona göre cehenneme mi giderim mantığı ile. Müslüman olmama rağmen. bu bana şirk gibi geldi.

-çok küçükken mısır tanrılarına inandığımı, ama onların tanrı olmadığını, sadece Allah’ın yarattığı ruhlar olduğunu düşünürdüm.
-birkaç yıl önce kalbimden hiç kabul etmesem bile Hristiyan gibi davranırdım çevreme. ne diyeceklerini merak ederdim.

Okudunuz mu?  Gusülde sivilce patlaması guslü bozar mı

hiçbir zaman başka bir nesneye tanrı demedim veya kuranı değiştirmeye de çalışmadım, ayetleri inkar etmedim. ayrıca Hristiyan değilim ve inanmıyorum. İslama inanıyorum sadece aklıma bazen şüpheler geliyor, gelmemeli.

ne olur, yardımcı olun…


vesvese, telefon şirkmi

Bu kategoride yer alan Bir şeyi söylemek mi yoksa onaylamak mı önemli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a şirk mi koşmuş olurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.