Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

Bckmm
Selamun aleyküm
Ben kapanmak istiyrorum 16 yaşındayım uzun bir süredir düşünüyorum. Namazımı kılan ibadetlerini yapan birisiyim bu yüzden vicdan azabı çekiyorum. Allah sevgim var bu yüzden de içim içimi yiyor. Ama kapandığımda tam tesettürlü olmucağımı tunikler uzun kıyafetler ve bol kıyafetler giyerim diye düşünüyorum. Sizce hangisi daha günah açık dolaşmak mı yoksa tam tesettürlü olmamak mı günlük hayatımda fazla dikkat çeken kıyafet giymiyorum. Ne yapmalıyım kapanıp yavaş yavaş mı tesettüre gireyim yoksa açıken düşünüp bir anda mı gireyim diyeceğim de yarın yaşayacağımın bir garantisi yok. Ben tam tesettürlü olmasam rabbim kabul etmez diye korkuyorum.

Okudunuz mu?  Öğle namazı son 1 dakika

Yorum: Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

rana
ve aleykumusselam ve rahmetullah,

tesettür bizlere farzdir, rica degil..
Elinden geldigince Allah’a teslim ol. Bu düsünce sadece seytani fikir.
Seni nasıl vazgecirmeye calistigini görmüyormusun.
Öyle kapanacagina hiç kapanma diye içine vesvese veriyor.
Elinden geldigince Allah’a teslim ol, onun emirlerine uy. Iki günlük dünya. Ahir zamanindayiz, ve dünyanin durumu vahim.
Ahiretini düsün.

Okudunuz mu?  Ettiğim yemini bozdum Ne yapmam gerek ?

Allah yardımcın olsun.


Yorum: Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum

Kibir
S. A kibir insana her seyi yaptırır kibrinden kapanacaksan kapanma bu nefisi terbiye et Allah için kapan


kapanmak istiyorum nefsimi yenemiyorum

Bu kategoride yer alan Rüya görmeden meni gelmesi güslü gerektirir mi gerektiriyorsa namaz kıldım keffarati başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.