Anasayfa
20 Şubat 2022, 23:31
sizden4
Abone

Müzik Konusunda Nefsimi Yenemiyorum

Müzik Konusunda Nefsimi Yenemiyorum

Svvl
Öncelikle herkese merhaba. Forumda bu konu ile ilgili açılan başlıklar az değil ancak ben de kendimden bahsetmezsem içim rahat etmeyecek. Hocam ben şu ahir zamanda birçoğumuzun yaptığı ancak normal geldiği şeylerle ilgili günah mı sevap mı araştırması yapmaya başladım bir zaman önce. Müzik dinlemekte bunların birtanesi… Araştırma sonuçlarıma göre müzik dinlemek (hangi tür olursa olsun sanırım) şeytanları kalbe davet etmek demekmiş,insan bir süre sonra Kur’an dinlemeye bile tahammül edemez hale geliyormuş. Yani ne kadar çok müzik,o kadar çok Allah’tan,Allah’ın kelamından ve dinden uzaklaşmak demek. Ben de dinlemeye tevbe etmiştim ancak dayanamıyorum. İnsanın canı bir-iki şey dinlemek istiyor… İlahi dinlesem bari? Ya da içinde vatan-millet sevgisi olan şarkılar? Anadolu Türküleri dinlesem ya,o da mı olmaz? Kendi türkülerimizin dinlemenin bize ne zararı olabilir ki?? Sözsüz,klasik müzik olur mu?? Bakın,ben bu dertten çok muzdaribim,nefsimi yenemiyorum. "Yasaksa yasak,İslam’da her şeyi yasaklıyor! İslam’ın hükümleri ağır ve günümüz Popüler Kültür’e alışmış bizlere uymuyor. Ben yapamayacağım." diye düşünüyorum bazen…

Okudunuz mu?  Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

Yorum: Müzik Konusunda Nefsimi Yenemiyorum

arifselim
Müslüman için bu dünya bir imtihan yeridir ve bunun farkında olmalıdır. Zorluklar elbette olacaktır çünkü cennet ucuz değildir. Müziğin bazı dalları belki diğer türlerinden daha hafif olabilir ama şunu bilmelidir ki müzik mutlaka sakıncalıdır. En azından müziksiz ilahiler tercih edilebilir. İlahi, ezgi ve marş türü şeyleri dinlemenin caiz olduğunu söyleyen alimlerde olmuştur.

Bu kategoride yer alan Göz zinasından korunmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müzik Konusunda Nefsimi Yenemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.