Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
sizden9
Abone

Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

elif421
Bugün namaza tekrar başladım. Ama yatsı namazında üç kere abdest aldım. Nedeni arka tarafımdan çıkan bir şey hissetmiş olmam. Bir şey çıktı,eminim. Ama gaz olup olmadığını bilmiyorum. Bu şey üç kez ıldu üçünde de abdestimi yeniledim ancak 4. Oluşunda yenilemedim çünkü okula gidiyorum ve çok zaman harcadım. Acaba üç kere de olduktan sonrasına özür diyebilir miyim? Bi de bu normal zamanlarda olmuyo abdestliyken oluyo. Böyle hani gaz kaçırıldığında hava çıkar gibi olur ya öyle olmadı sanki baloncuk patlamış gibi oldu. Babam annem falan vesvese yapıyosun dedikleri için ben de 4.kez almak istemedim. Nasıl oluyorsa mezheplerimizden birine uyuyordur diye düşündüm. Benim kıldığım namaz boşa mı gitti? Geçen sefer de hep böyle boşa gidiyor diye düşündüğümden bıraktım? Ne yapacağım ben lütfen yardım edin. 🙁

Okudunuz mu?  Allah neden bazı kulllarına daha çok sıkıntı verir?

Cevap: Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

elif421
Ayrıca çok vesveseli biriyim acaba vesveseyle gerçeği ayırt edememiş olabilir miyim? Ses koku vs. De çıkmadı ve namazdan önce de tuvalet ihtiyacımı gördüm.


Cevap: Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

NuN
koku yoksa gaz değildir.
Osuruk konularını lütfen bir daha açma

Okudunuz mu?  Bir şeyi bilmemek onu inkar etmek gibi midir?

Cevap: Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

yasemin
Elif aynı soruyu sorup , aynı cevapları alıyorsun kardeşim . Okuduktan sonra vesveseni bir kenara koyup idrak etmeye çalışsan , bu olayı kapatacaksın , çözümlenmiş olcak


elif421
Ablacım ya maalesef bu farklı. Daha önce sorduklarımdan şüphe etmiyorum. Ama bugün akşam namazında başladı bu. Yani bir şey çıkıyor ama gaz sesi çıkmıyor ve kokusu da yok. Namazı Bozup tuvalete gidip ıkındım ama gaz maz çıkmadı. Abla ya nasıl kurtulacağım ben bundan. Acaba arada hava kaldı o mu çıktı diye düşünüyorum. Çünkü gazın gelme hissi olmadı direk böyle oldu. Bi insan vesveseliyse olmayan şeyi hissedebilir mi? Alışana kadar bu sebepten bozmasam düzelir miyim? Şu an titriyorum korkudan uyuyamadım. Sabah namazı için endişeliyim. Hayatım zehir oluyor ne yapayım bu konuda Allah rızası için yardım edin :(((

Okudunuz mu?  Vesveseden etkilenen insana günah yazılır mı ?

elif421
Son sorumu gördün mü ablacım?


zamanvakit
süleymancılar yurdundayken hoca koku çıkmadığı sürece sorun yok demişti


Kayıtsız Üye
Bence namazın gecerlidir.kılmya devam et.cunki abdestten önce tuvalette yıkandıgın için su damlaları kalıyor.namazda eyilib kalkdıgın için havayla birleşib baloncuk gibi hareket etdiyinde paltlıyor.


Millennium
Allah hepimizi vesveselerden korusun, sana da durumun için dua ettim, inşAllah en kısa zamanda vesveselerden kurtulursun.

Okudunuz mu?  Günlük Allah Zikri

elif421
Çok teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun. Dua etmeyi hiç bırakmıyorum ama namazlarımı boşa kılıyor gibi hissediyorum. Ama hiç kılmamaktan iyidir heralde diye içimi rahatlatıyorum


Kayıtsız Üye
Istemsiz gaz sindirim sistemi problemidir. Saglikli olmadan ibadet yapilmaz. Siz önce bir gastroentrolog uzmanina bir gorunun.


yasemin
Vesvesenden kurtulman için dua ve zikire yönelmelisin bir kaç yöntem var .
1. Yöntem : Lâ ilâhe illAllahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü yühyî ve yümît ve hüve hayyün lâ yemût biyedihil hayr ve hüve alâ külli şey’in kadîr Bu tesbih neden bukadar önemli?

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti Hakkıyla Nasıl Alınır?

Allah’dan başka ilâh yoktur, O birdir ve dengi, ortağı yoktur. Mülk O’nundur ve hamd O’nadır. Diriltir ve öldürür. Kendisi ölümsüz hayat sahibidir. Hayır O’nun elindedir ve O herşeye muktedirdir

bir hadiste efendimiz sallAllahu aleyhi vessellem hazretleri buyuruyorlarki Ben ve benden önceki peygamberlerin söyledikleri en faziletli söz Lâ ilâhe illAllahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü yühyî ve yümîtü ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil hayr ve hüve alâ külli şey’in kadîr diye.

başka bir hadiste; bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle âzad etmiş gibi sevab verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. Bundan daha fazlasını okumayan hiçbir kimse, o adamınkinden daha efdal bir amel de getiremez. demiştir.

Okudunuz mu?  İçimden gelen kötü düşünceler

2. Yöntem

2-)HER GÜN ELİMİZİ KALBİMİZE KOYUP NAS SURESİNİ ARAPÇADAN 21 veya 7 KERE KULAĞIMIZLA KENDİ SESİMİZİ DUYUCAK KADAR BİR SES İLE OKUYALIM, GÜN İÇİNDE KENDİMİZDEN OLMAYAN FİKİR VE DÜŞÜNCELER KALBE GELİRSE YİNE BİRKAÇ KEZ OKUYALIM. NAS SURESİ İLE VESVESEDEN KURTULMAK MÜMKÜNDÜR İNŞAALLAH.

Nas suresinde geçen «De ki: İnsanların Rabbi, insanların Melikine sığınırım.» ayetiyle, günahlara sebep olan kötülerden ve kötülüklerden kurtulabilmenin yegane çaresinin Allah’a sığınma olduğu telkin edilmektedir.

Okudunuz mu?  Namazda sesli Allahu Ekber demek

Nâs sûresi ise, kulun kendi nefsine zulmetmesine bahis olan iç şer kuvvetleri hakkındadır.
…min şerri vesvasil hannas… Birinci şer odağı ayetten de anlaşılacağı gibi El-Vesvâs .
_ Nedir bu vesvas?.
_ Halk içinde bilinen adıyla Vesvese . Vesvese’nin aslı, hareket ve his edilmeyen gizli bir iç ses dir. Ondan kaçınılması ciddi bir nefs bilgisi yani insanın içinde yaşattığı duygularını kontrol edebilmesi kontrolün iradesinde olmasıyla ilgilidir. Yoksa büyük psikolojik hastalıkların, kuruntuların odağı olarak her an gücünü ve çapını artırır.

Okudunuz mu?  Kabirde herkese aynı sorular sorulmuyo sonucu çıkyor öyle mi? bi sorum daha olacak

Sûre’deki Hannas kelimesine gelince: Anlamı gizli olmaktır. Kelimenin hakikati, meydana çıktıktan sonra kayıp olmak, saklanmaktır. Gündüzün yıldızların saklanması gibi… ((HANNAS)YANİ ŞEYTAN VESVESEYİ VERİYOR KAÇIYOR; VERIYOR KAÇIYOR… İRADE DIŞI BİR DURUM AMA İLMİ OLMAYAN İNSAN KENDİSİ HASTA ZANNEDİYOR YÂDA BU DÜŞÜNCELERİ,DUYGULARI, KENDİNDEN BİLİYOR)

sabah akşam 3 ihlas 3 felak 3 nas, bide uyumadan bunlar efendimizin yaptığı uygulamalardır. Kendi hayırımız için sünnetleri uygulamayı ve devam etmeyi Rabbim hepimize nasip etsin.


umutlucan
< Ayrıca çok vesveseli biriyim acaba vesveseyle gerçeği ayırt edememiş olabilir miyim? Ses koku vs. De çıkmadı ve namazdan önce de tuvalet ihtiyacımı gördüm >
hz peygamber a.s. buyurdular ki ses ve koku duymadığınız müddetce namazınızı terk etmeyin.

Okudunuz mu?  Mezhep imamları neden 12 imama tabi olmadılar ?

yaşadıgın vesveseee sen bu konuyla ilgili daha önce soru sordun. Bizde cavplanıştık lakin sen buna uymuyorsun.Dediklerimi dikkate almıyorsun. Delile dayalı konuşuyorum


sour
bildiğim kadarıyla şeytan insanın dübürüne üflermiş gaz çıkardığını sanması için. ses ve koku yoksa gaz değildir diyerek içinizi rahatlatın. ve kesinlikle düşünmeyin. Allah kabul etsin deyin geçin. o zaman geçiyor vesvese. ben de sizin gibiyim sürekli bir vesvese hali. ama çoğunu atlattım.

Okudunuz mu?  Burs almak caiz midir?

Namazda baloncuk

Bu kategoride yer alan Diyelimki Cunup'uz abdest alamıyoruz gusul abdesti alana kadar normal abdestle dursak olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.