Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:50
Hadisler
Yönetici

Abdest Alırken Yüz Kaç Defa Yıkanır? hadis

Abdest Alırken Yüz Kaç Defa Yıkanır? hadis

DangeR
92 أَخْبَرَنَا سُوَيْدُ بْنُ نَصْرٍ قَالَ أَنْبَأَنَا عَبْدُ اللَّهِ وَهُوَ ابْنُ الْمُبَارَكِ عَنْ شُعْبَةَ عَنْ مَالِكِ بْنِ عُرْفُطَةَ عَنْ عَبْدِ خَيْرٍ عَنْ عَلِيٍّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّهُ أُتِيَ بِكُرْسِيٍّ فَقَعَدَ عَلَيْهِ ثُمَّ دَعَا بِتَوْرٍ فِيهِ مَاءٌ فَكَفَأَ عَلَى يَدَيْهِ ثَلَاثًا ثُمَّ مَضْمَضَ وَاسْتَنْشَقَ بِكَفٍّ وَاحِدٍ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ وَغَسَلَ وَجْهَهُ ثَلَاثًا وَغَسَلَ ذِرَاعَيْهِ ثَلَاثًا ثَلَاثًا وَأَخَذَ مِنْ الْمَاءِ فَمَسَحَ بِرَأْسِهِ وَأَشَارَ شُعْبَةُ مَرَّةً مِنْ نَاصِيَتِهِ إِلَى مُؤَخَّرِ رَأْسِهِ ثُمَّ قَالَ لَا أَدْرِي أَرَدَّهُمَا أَمْ لَا وَغَسَلَ رِجْلَيْهِ ثَلَاثًا ثَلَاثًا ثُمَّ قَالَ مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى طُهُورِ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَهَذَا طُهُورُهُ و قَالَ أَبُو عَبْد الرَّحْمَنِ هَذَا خَطَأٌ وَالصَّوَابُ خَالِدُ بْنُ عَلْقَمَةَ لَيْسَ مَالِكَ بْنَ عُرْفُطَةَ

92- Abd-i Hayr, Ali b. Ebu Talib’den naklediyor: Ali b. Ebu Talib’e, bir sandalye getirdiler. Sandalyeye oturdu. Sonra içinde su bulunan bir kap istedi. Kabı eğerek ellerine üç defa su döktü. Sonra aynı eli ile üçer defa ağzına ve burnuna su aldı. Yüzünü üç defa yıkadı. Kollarını üçer defa yıkadı. Bir miktar su alıp başını meshetti. (Şu’be bunu anlatırken, bir defa alnından ensesine doğru gösterdi ve dedi ki: Ellerini tekrar öne doğru getirdi mi bilmiyorum ) sonra iki ayağını da üçer defa yıkadı. Sonra da:
Rasulullah’ın aldığı abdesti görmek kimi sevindirirse, işte bu Rasulullah’ın aldığı abdesttir. dedi.

Okudunuz mu?  Kunut (kafir ve zalimlere beddua) namazlarda nasıl yapılır?

غَسْلُ الْيَدَيْنِ


abdest alırken yüzü kaç defa yıkanır, abdestte yuz kaç kere yikanir, abdest

Bu kategoride yer alan Uykudan Uyanınca Burnun Temizlenmesile ilgili hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest Alırken Yüz Kaç Defa Yıkanır? hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.