Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa01
Abone

Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam gerekiyor bundan nasıl kurtulurum

Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam gerekiyor bundan nasıl kurtulurum

Kayıtsız Üye
abdest alırken devanlı yellenme oluyor üst üste abdest alıyorum bundan nasıl kurtulurum.


Cevap: Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam grerkiyor bundan nasıl kurtulurum

mum
Sürekli yellenen biri, özürlü sayıldığı için abdestini alır ve namazını kılar. Yellense bile özürlü sayıldığı için abdesti bozulmaz.


Cevap: Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam grerkiyor bundan nasıl kurtulurum

Kayıtsız Üye
Peki 1 abdest ile birden fazla vakit olurmu yoksa her vakit abdestmi almak gerekir ?

Okudunuz mu?  Neden bir kadının şahitliği yeterli değil iki kadının şahitliği bir erkeğe denk geliyor?

Cevap: Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam grerkiyor bundan nasıl kurtulurum

mum
Özür durumu olanlar her farz namaz için yeni bir abdest almak zorundadırlar.


Kayıtsız Üye
"Özür abdesti bütün namaz vakitlerinde alınır." şeklinde biliniyor. Bundan kasıt beş vakit midir? Nafile vakitlerinde durum nedir? İşrak vakti çıkıp Duha vakti girice özür abdestini tekrar almak gerekir mi?


arifselim
Özür abdesti demek her vakit namaz için bir abdest almaktır. Yani öğle vakti girdiğinde ikindiye kadar o abdesti geçerlidir. Sabah güneş doğduktan öğlene kadar tekrar bir abdest almalıdır ve öğle girdiğinde yeniden abdest alması gerekir.

Okudunuz mu?  Bir kişi kurban bayramında birden fazla kurban kesebilirmi

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben de bu sorunu yaşıyorum. Namaz için abdest almak istediğim de abdest bitene kadar bir sorun olmuyor ama tam kapanıp hazırlanıyorum gaz sıkıştırması başlıyor. Namazda endişeleniyorum sürekli acele etmeme sebep oluyor. Bu vesvese midir nedir anlamadım ki. Aldırıp tekrar abdest mi almalıyım yoksa aldırmamalı mıyım ?

Ve abdest sırasında burna ne kadar su çekilmeli ? Ben üç kere çekiyorum ve burnumdan boğazıma gelmeyene kadar içim rahat etmiyor. Bu sefer de biraz burnum ve boğazım sızlıyor. Su çekme ölçüsü ne kadardır ? Aynı şekilde abdest alırken ağızda gargara yapmak şart mı ve su çekme derecesi nedir ağıza ?

Okudunuz mu?  Köpek elbiseye deyince namaza ve abdeste engelmidir,necismidir?

mum
Kardeş sen vesvese yapıyorsun
Koku duymadıkça gaz konusuna aldırış etme. Buruna su çekme konusunda da normal davran sadece burunun görünen kısmına su al


nuri korkut
Normalde gaz problemi olan birisi değilim ama sadece abdestten sonra gaz sıkışmam oluyor.Nekadar çabalasam da tutamıyorum bazen gerçekten de sesli bir sekilde ve çoğu zaman da baloncuk şeklinde kaçıveriyor.Araştırdığım kadarı ile bunun vesvese olduğu söyleniyor ve buna uygun çözüm önerileri belirtiliyor ama bu vesvese olan bir şey değil çünkü kesin emin oluyorum gaz çıktığından acabamı diye şüpheye düşmüyorum.
Bu sıkıntı yüzünden 10 dakikalık namaz nerdeyse yarım saate çıkıyor çünkü tekrar tekrar namazı bozup abdest alıyorum.Bir namaz için dört-beş abdest aldiğım bile oluyor.
Cemaat ile namaz kılmak işkence haline geldi namaz kılınan bir ortamda bulunup cemaat yapmak istemiyorum. Hatta Caamiye gidemiyorum.
İnsanlar evinden Abdestli çıkıyorlar bazen bir abdest ile bir iki vakit bile kılıyorlar ama ben dışarıda iken anamaz kılacak yerden önce abdest alacak yer arıyorum.Üstelik topluluk içinde devamlı namaz bozup abdest almaktan utanır hale geldim bu yüzden namaz vakitlerinde evde olmak istiyorum.
Namaz vakti geldiğinde içimi bir korku kaplıyor artık ağlayacak kadar dolup taştım.
Özür durumuna baktım ama benim devamlı değil sadece abdest sonrasında sıkıntım var.Vesvese değil çünkü Kesin eminim gaz çıktığından.
Yokmu bunun bir çözüm yolu bende rahat rahat huşu içinde namaz kılmak istiyorum namazdan korkmak istemiyorum.Namazı bırakmamak için mücadele ediyorum.Kimisi de inadına abdestli kal diyor ama düşünsenize dört beş defa abdest tekrarlamak usandırıyor artik.
Biraz uzun yazdım hakkınızı helal edin. Acaba ne yapmalıyım. Bazen neden ya diye niye böyle bir şey oluyor diye söylemiyorum ama bu da Allah’a isyan olacak diye düşünüyorum sonuçta hiçbirşey Allah’ın izni dışında olamaz acaba ne yaptımda bu sıkıntıyı bana verdi.Artık bu yüzden kendimi suçlamaya başladım

Okudunuz mu?  kabre girdikten sonra bilinç geri mi gelir göz açılır mı sadece ruh mu acıyı hisseden

seyit gazi
niye sadece abdest aldığınızda yellenesiniz ki ? ses çıkıyorsa tabi yelleniyorsunuzdur da acaba basurunuz filan var da azdığı zaman memeleri size baloncuk gibi mi hissettiriyor. bu durumda baloncuk gibi hissettiğinizle, ses çıkıyor dediklerinizi ayırın. ses çıkanlarda yelleniyorsunuzdur, baloncuk gibi olanlar basurdan olupda normal bir durum olabilir. zira gaz nereden gelir barsaklardan gelir, makattan çıkar. makat durduk yere gaz üretmez. yürüyünce veya belki ayağınızı kaldırınca barsaklarınız hareketleniyor olabilir ama o da bir yere kadar. barsaklarınızda da devamlı gaz oluyorsa gazlı içecekler tüketmeyin, diyetinize dikkat edin. bu sadece abdest için bir durumda değil. ara sıra ishal olsanız bakteriler gaz üretmeye neden olsa arasıra olan bir durumda değil. barsaklarda devamlı gaz varsa doktora gidin, diyetinize dikkat edin. yok arasıra oluyorsa basurla alakalı da olabilir, basurunuza dikkat edin. ilk iki aşamada koruyucu önlemler alın ilerlemişse ameliyat olun. devamlı abdestli gezmesi herkese yaramayabilir, takva ister,sizde vardır da bir taraftan rahatsızlığınız sizi bezdirebilir de. ben ilim dinlemek için abdest alırdım bir baktım namaz kılarken sünmüş abdestle alelacele kılıyorum. boşverdim abdesti sadece farz olan durumlarda gerektiğinde alsam bana çok demek ki dedim.bakın size nasıl yarıyorsa öyle yapın, dışarda abdest almak yaramıyorsa abdestlide gezebilirsiniz, yok bezdriyorsa soğutuyorsa abdestli gezmeyebilirsiniz. belki ayağınızı yıkadığınız zaman üşüyorsunuzdur barsaklarınız hareketleniyordur o vakitte mesh edebilirsiniz. fazla kilonuz varsada verin üç beş kilo verseniz biraz süzülseniz barsaklarınız boşalsa rahat edersiniz. süt kimisinde çok gaz yapar mesela, böyle böyle biraz tartın kendinizi, geçmiş olsun.

Okudunuz mu?  Aldatılan kadının duası kabul olur mu

Dübürdeki Kımıldama

Bu kategoride yer alan İşyerinde kötülük yapacak için okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken yellenme oluyor üst üste abdest almam gerekiyor bundan nasıl kurtulurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.