Anasayfa
12 Eylül 2021, 2:34
Gusul
Yönetici

Yellenme hissi abdest

Yellenme hissi abdest

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.Öncelikle açık konuşacağım bunun için beni mazur görün…Cevap verecek olanlardan ALLAH razı olsun.Benim sorum sıkıntım şudur.
Namazı beklerken dübür kısmımda yellenme kapsamında küçük küçük hareketler oluyor.(Kusura bakmayın,tutmasam bıraksam çıkar sonuçta da yellenirim gibi küçük hareketler)Ben çıkıpta abdestimi bozmasınlar diye tutuyorum ancak o küçük hareketlenmelerin içeri geri mi gittiğini yoksa dışarı mı kaçtığını kestiremiyorum.Acaba yellendim mi diyorum sonra namaza duruyorum ikinci bir sıkıntım daha başlıyor.Şöyle ki-Abdestsiz namaz kılmak küfrü gerektiren davranıştır ya-acaba o olayda yellendim de abdestim kaçtı da abdestsiz namaz kılıp küfre mi girdim diye içim içimi yiyor.Şimdi benim abdestim gerçekten kaçıyor mu ve abdestsiz namaz kılmaktan küfre mi giriyorum?ALLAH rızası için bana cevap verin…

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde tek burna su gidip tek burna gitmiyormuş gibi olması

Cevap: Yellenme hissi abdest

nasih
Yellenme hissi olunca koku çıkmadan abdestli sayılırsınız.
Bunu vesvese haline getirmeyin.


Asiri vesvese

Kayıtsız Üye
yaklaşık 8 aydir namaz kılarken abdest alırken durmadan vesvese oluyor icim o kadar daraliyo ki nerdeyse her namaz sonunda agliyorum namazı tek basima kilamiyorum illa yanimda birilerinin durup beni takip etmesi yellenmeyle ilgili bir ses duydumu diye yanimda durmasi gerek cunku ben duyup duymadigimdan emin olamiyorum yellenmenin ozur oldugunu duydum fakat bazi sitelerde bu bir sure duruyorsa ozur olmaktan ciktigi soyleniyor ayagimi her kaldirdigimda veya egildimde sanki cikmis gibi bir his oluyor yanimda kimse olmadigi için duyup duymadigini soramiyorum ve defalarca abdest aliyorum cevremdekiler namazımın sıkıntı vermeye basladigini bu yuzden birakmam gerektigini soyluyor ama onu da yapamiyorum o da icime dert oluyor bazen nefes alamiyorum çok caresizim.

Okudunuz mu?  Adetli iken cünüp olana gusül gerekir mi?

Abdest esnasinda yellenme hissi

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Az önce abdest aldim ve bastigim halinin kirli oldugunu hatirlayip ayaklarimi yine abdestten sonra yikadim.
Ancak burdaki yikadigim yer boyuma göre biraz fazla yukarida ve bu yüzden yellenme hissettim. Ses duyup duymadigimi hatirlamiyorum, koku ama yoktu. Normalinde gaz kacirsam kesin koku alirdim.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra akıntı gelirse abdest bozulur mu?

Yaygara ile ciktim banyodan. Şuan düsünüyorum abdestimi tazelesemmi tazelemesemmi diye.
Ic camasirimdanda kaynaklanabilecegini düsünüyorum bu yellenme hissinin, bazilari daha dar gelince sürekli oluyor cünki bu his.

Böyle durumlarda ne yapmalıyım?
Namazimi kilayimmi? Yoksa bu süpheden dolayi yine mi alayim abdest?

Okudunuz mu?  Abdest yanlış alınırsa ne yapılmalı?

Simdiden Allah razı olsun.


yellenme hissi abdest, Abdest Alırken Yellenme Hissi, Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan Güsül abdesti alırken sırtımdaki sivilce patladı ve kanadı bu güslümü bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yellenme hissi abdest Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.