Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Yellenme hissi

Yellenme İle İlgili ?

YeniBoyut
dostlar yellenirken çıkan havada bazı Besitlenmiş Oksitlerin Kalıntısı(B.O.K) parçacıklarıda çıkıyormuş o zmn yellendiğimizde üstümüz abdestsiz olmuyormu?


Cevap: Yellenme İle İlgili ?

Muhasibi
< dostlar yellenirken çıkan havada bazı Besitlenmiş Oksitlerin Kalıntısı(B.O.K) parçacıklarıda çıkıyormuş o zmn yellendiğimizde üstümüz abdestsiz olmuyormu? >
Yellenmek zaten abdesti bozar kardeşim…

Okudunuz mu?  Tövbemi sürekli bozduğum için bende kabul olmayacağı hissi var bilgilendirirmisiniz?

Cevap: Yellenme İle İlgili ?

islamyolu
< Yellenmek zaten abdesti bozar kardeşim… >
belki demek istedigi Yellendimizde o görünmeyen necisler uçuyor ya Elbiseye yapışıyor. O elbise ile namaz kılınırmı gibisinden.


Cevap: Yellenme İle İlgili ?

mslmn
< belki demek istedigi Yellendimizde o görünmeyen necisler uçuyor ya Elbiseye yapışıyor O elbise ile namaz kılınırmı gibisinden >

bencede bunu demek istiyor ancak verecek cevap bilemiyorum ama arkadaşın dediği necisin çamaşıra yapışması herhalde

Okudunuz mu?  Fatihada kelime yanlışlığı

islamyolu
< bencede bunu demek istiyor ancak verecek cevap bilemiyorum ama arkadaşın dediği necisin çamaşıra yapışması herhalde >
Cevabını vermemişim verdim sandım. onuda ben vereyim.

Su ile taharetlendikten sonra oturak yeri henüz yaş iken yellenince yeniden taharetlenmek mendubdur, yani iyidir. Fakat oturak yeri kuru iken, yellenince, yıkamak bid’attir. Yellenmekle, yaş çamaşır necis olmaz, yıkamak gerekmez. dolayısı ile Abdest alabilirsin o durumda. Abdestliken yellenirsen Abdestin bozulur..

Okudunuz mu?  Ben şirke girmek istemiyorum ama düşündüklerim yüzünden girmiş olabilirmiyim?

Sorudünyası
Sa Namazda bazen his oluyo osurdum diye ama bakıyom aynısı tekrar tekrar oluyo ona benzer oluyo namazı kılıyom takmıyom hiç o hissi ama bazen de bir kere oluyo osurdum diyom bozuyom bazen bunu onun için açtım zaten his geldi veya içten giydiğim şeyden dolayı oldu bende bozmadım kıldım sorun olurmu sağolun cevaplar için

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerim nasıl okunur

Kayıtsız Üye
Kokusunu ve ya sesini duymadıysan bozma şeytan insanın dübürüne üfürür o yüzden oluyo o bir de kardeşim sa deme bir daha o ALLAHIN selamı o yüzden kısaltma


OMERYASİR
Sayın hocam öncelikle cümleden selamun aleyküm. bu konu ile ilgili tüm yazılarını okudum lakin bende farklı sıkıntı var, abdest alcağım zaman su ile temas edince yelleniyorum sonra tekrar abdest alıyorum Ama asıl sıkıntım daha sonra yellenme hissi geliyor afedersiniz dübürümde buharlık hissediyorum abdestim kaçtımı kaçmadımı anlayamıyorum belirsizlik hali oluyo sonra ise namaza başlarken içimden acaba abdessiz namaz kılcamca kafir mi oldum gibi şeyler geliyor 2 aydır bu sıkıntıyı çekiyorum gaz ile ilgili hapta kullanıyorum bir açıklık getirirmisiniz yani 2-3-4 kere abdes aldıktan sonra yellendimi hissetmiyorum ama buharlık var sanki bişi çıkmış gibi hocam bir yardım edin ne yapcamı şaşırdım kafir oldum zannediyorum kafam karışık.

Okudunuz mu?  Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

bbgbbg
Kardeşim o kadar vesveseye kapılma.Peygamber efendimiz(sav)’in bu konusa bu tarz yellenme hissini takmamamız gerektiğiyle akalı bir hafisi şerifi vardı.Tekrardan başkası yanıtlasın ama büyük ihtimal ile vesveye kapılmışsın,şeytandan Allah’a(azze ve celle) sığın yardımı ondan iste.İnşaAllah çözüm bulursun.


yellenme hissi, yellenmek

Bu kategoride yer alan Çocukların anne baba üzerindeki hakkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yellenme hissi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.