Anasayfa
15 Temmuz 2023, 9:55
sizden1
Abone

Fatihada kelime yanlışlığı

Fatihada kelime yanlışlığı

MelihEyüp
Kardeşlerim kusura bakmayın ama gene harf yanlışlığı hakkında bir sorunum var.Fatiha suresini okurken pek farketmediğim yanlışımı yakaladım.SIratal yerine sıretal dense namaz bozulurmu bide ı ve i hataları bozarmı Allah razı olsun.(Kardeşlerim surelerin bu harflerini şuan kendimde düzeltemedim ondan tedirginim kusura bakmayın.)


Yanıt: Fatihada kelime yanlışlığı

meryemgül1
Fatiha Suresi
Fatihada kelime yanlışlığı

Okudunuz mu?  Tasavvufa başlamak istiyorum yapmam gereken nedir?

1.Bismil -lâ-hir- Rahmân-ir’Rahıym 2.El-hamdü lillahi Rabbil-âlemiyn. 3.Er’Rahmânir-Rahiym. 4.Mâliki Yevmiddiyn 5.Iyyâake-nâbüdü ve iyyâakenesteiyn 6.İhdinassırâtal-müstekıym 7.Sıraatalleziyne-en’amte aleyhim, gayril mağdubi aleyhim ve leddâlliyn. Amin.

1.Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla. 2.Hamd, âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. 3.O, rahmândır ve rahîmdir. 4.Ceza gününün mâlikidir. 5.Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. 6.Bize doğru yolu göster. 7.Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!


Yanıt: Fatihada kelime yanlışlığı

Desert Rose
< Kardeşlerim kusura bakmayın ama gene harf yanlışlığı hakkında bir sorunum var.Fatiha suresini okurken pek farketmediğim yanlışımı yakaladım.SIratal yerine sıretal dense namaz bozulurmu bide ı ve i hataları bozarmı Allah razı olsun.(Kardeşlerim surelerin bu harflerini şuan kendimde düzeltemedim ondan tedirginim kusura bakmayın.)
>

MelihEyüp kardeşim Sıratal kelimesinde kalın mahreçli okunan harfler var kalın okunması gerekli
ama Sureler latin harflerle öğrenildiğinde genellikle bu mahreç hataları oluşuyor.
Orijinal metinden öğrenmek en iyisi kalın okunması gereken harfler kalın ince okunması gereken harfler inceye yakın okunmalıdır.kendini zorlamana rağmen mahraçları çıkaramamaktan dolayı namazın bozulmaz,çünkü kasıt yok gücün yetmiyor fakat kısa sürede öğrenmeye gayret göstermelisin.
Namazların hakkında vesveseye kapılma çünkü seni ve niyetini senden daha iyi bilen var ömenli olan samimiyet ve azimdir.
Birde surelerin okunuşlarını dikkatle dinlemen gerekli.
Mesela meryemgül kardeşim Fatiha suresini eklemiş,Allah c.c razı olsun,
dinleyerek Fatiha suresindeki hatalarını düzeltebilirsin…
Allah c.c kolaylık versin,selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Kolonya ve parfüm orucu bozar mı?

Yanıt: Fatihada kelime yanlışlığı

ikindi
kardesim sen en iyisi sureleri mp3 calar (varsa) yada telefonuna yükle ve yolda dinle. öylelikle söyleisseklide aklinda kaliyor


YaZaROW
Katılıyorum. Arapların seslerinden dinlersen hatta daha da rahat kavrarsın ve gönlün rahat eder. Çünkü türkçeyi en iyi bir türkün konuşabileceği gibi Arapçayı da en iyi bir arap konuşabilir. (Bence)

Okudunuz mu?  Masaj yapmak hakkında sorular

MelihEyüp
Allah razı olsun dinlemeye başladım.Kardeşim araplar gerçekten türklerden daha iyi söylüyor haklısın Davud amca yı dinliyordum e a u ü onda nededi tam kavrıyamıyordum.Meryemgül kardeşimizin koyduğu fatiha anlamama yardımcı oldu Allah razı olsun.(Davud hoca kötü okumuyor yanlış anlaşılmasın bir çok duayı öğrenmeme vesile oldu videoları, ama araplar gerçekten farklıymış.)

Okudunuz mu?  Abdestte ve gusülde göz pınarlarını yıkamak?

Kürşad.
Kasıtlı okuyan elbette kimse yok.Hiçbir kişi de bile bile yanlış okumak da istemez.Üzüntü duyduğum nokta insanların televizyon köşelerinde ,oyun salonlarında kahevhanelerde vb…lüzumsuz kendisine faydalı olmayan işlere oldukça fazla zaman harcaması .İnanıyorum ki bize faydası olmayan işlere ayıracağımız zamanın %20 sini Kur’ an ve Dini bilgiler ilmihal vs.. ayırsak veya bilen kişlerden öğrenme yoluna gitsek sorunlar çözülecektir.

Okudunuz mu?  Ateist arkadaşlarım olması günah mı

gayril magzubinedemek

Bu kategoride yer alan Yürüyen Taşlar ve aciklanamayan olaylar Kur'anda var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fatihada kelime yanlışlığı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.