Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

ygyg
Esselamun Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu

Benim çok istedigim bir şey var, namazlardan sonra, gece gunduz hep dua ediyorum onun için. Ama bazen o sey için diyorumki, "Allahim bunu yapmasam bu istedigim sey olmasin" yada "bu seyi yapmadan bu istedigim sey olmasin" gibi seyler diyorum, ve o soz verdigim seyi yapmiyorum yada yapamiyorum.

Okudunuz mu?  Kefaret gerekirmi

Ben nasıl bu yaptigim yanlis duayi yada sozu geri alabilirim? Hep Allah’tan af diliyorum ve o istedigim sey için çok dua ediyorum.

Bu durum beni uzuyor cunku sanki aliskanlik olmus boyle yanlis sozlerde bulunmak. Hep güzel dualar ediyorum ve kabul olmasini istiyorum ama bu dedigim sacma seyler engel olsun istemiyorum. Icten soylemek boyle seyleri gecerlimi yoksa agiz ile soylenmesimi lazim? Bu acaba kendi kendime beddua midir?

Okudunuz mu?  Mevdudi ve İbni Teymiyye Hakkında

Lutfen benim için dua edin. Simdiden Allah razı olsun


Yorum: Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

emraky00
Aleyküm Selam kardeşim
Ne tövbe edicen vesvese bu şeytandan geliyor ehemmiyet verme umursama gider takma


Yorum: Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

ygyg
Eminmisiniz ben gercekten boyle bir şey demistim ama tekce aklimdan gecmedi

Okudunuz mu?  Melisa ismi kuranı kerimde varmı

Yorum: Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi

emraky00
Gerçekten demiştim diyosun ya vesvesenin ta kendisi Yaran açık üzerine rüzgar deyse kendin dokundun sanarsın ama rüzgar olduğunu bilirsen gider şeytanda aynı böyle iradenle isteyerek bilerek dedin diye baskı kurar önem verme o kadar rahatlayacaksın ki ama takarsan vAllahi çok kötü duruma gelirsin
Selametle…

Okudunuz mu?  Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir?

ygyg
Oyle diyorsunuz ama ben gercekten oyle dedigim hatirliyorum ne yapicam bilmiyorum, ben güzel duami ediyorum artik Allah bilir


Rose_love
Selamun Aleykum kardesim, bende senin gibi boyle hatalara dusmustum (Allah tekrarlatmasin) oncelikle kendimden yola cikarak soyliyeyim bu gibi dusunceler genellikle takintili insanlarda olur. O yuzden takintilarinin onune gecmeye calis. Sen duani et, Allah’a sigin. Yok kabul olmaz ya da olur demek hickimsenin haddine degil. Bu Allah ile senin aranda olan bir sey, samimi bir sekilde dua et, bu soyledigime pisman oldum de, Allah’in güzel isimleriyle ona sigin. Mesela el-Mani ismi diledigine engel olandir, el-Afücv affeden.. vs.

Okudunuz mu?  Tövbemi bozdum içim rahatsız

ygyg
Hepinizden Allah razı olsun
Allah gonlunuzun muradini versin


Mehmet26
iyi akşamlar ben şu şekilde bir yemin ettim vAllahi eğer şu zamandan önce şunu yaparsam hayatım boyuca yüzüm gülmesin şeklinde şu an ne yapmam lazım ve dediğim gibi hayatım boyunca bundan etkilenir miyim

Okudunuz mu?  Küfrü uyarmak

arifselim
Hayırlı günler. Bu dediğin şey bir bedduadır. Maalesef bu tür sözler insanın haddini aşarak ve düşüncesizce söylediği şeylerdir. Bu sözünden dolayı tövbe istiğfar etmelisin. Allah tövbeleri kabul eden ve affedendir.


Mehmet26
Peki kefaret vermem gerekir mi ve cidden ettiğim yeminlerden etkileneceğimden çok korkuyorum

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanın yemeğı yenirmi

ACİLSERVİS
Bedduanın kefareti yok. Bir Müslüman böyle bir cümleye ağzını alıştırmaz. Etkineceğinden korkmakla haklısın. Korkmalısın. Pişman isen sadece tövbe etmelisin başka yapacağın bir şey yok.


Tövbelerim kabul olmasın demek

Bu kategoride yer alan Adak adayıp tutmamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şunu yapmazsam istediğim şey olmasın düşüncesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.