Anasayfa
8 Ekim 2023, 9:06
sizden0
Abone

Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir?

Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir?

HamzaAdam
Hanefiye göre sorarım, imama uyarak namaz kılıyorum.
Bir sebebe bağlı olarak secdeden tahiyyat için kalkarken tekbiri çekemedim, herhalde nefes alıyordum, sonradan çektim.
Şimdi mesela diyor tekbiri çekmesine gerek yok, çünki tekbirin yerini kaçırdı, ilmihalde okumuştum. Aslında benimkinin yeride kaçmamıştı, daha tahiyyat için tam doğrulmamıştım. Doğruyluyordum, nefesi aldım doğruldum ve tekibiri getirip tahiyyata başladım.
Şimdi ben kasten veya sehven tekbiri geciktirsem, vacip olan tahiyyatımı geciktirmiş olur muyum? Çünki tahiyyat cemaatin imama uymadığı dokuz şey arasında. Ama imama uyan kişi tahiyyatını bitirmeden, eğer imam selam veriyorsa, onun tahiyyatı bitirmeden selam vermesi caizdir.
İmamın okuyuşu, cemaat içinde okuyuştur hükmünden gelerek, ben bir şey geciktirmemiş oluyorum.
Şunu da merak ediyorum, cemaatin imama uymadığı o dokuz şeylerin biride tahiyyat mesela, namazın vaciplerinden ama cemaat için vacip hükmünde midir, sünnet hükmünde midir? Kasten terk etse bir şey olur mu?

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti Aralıklarla Ödenir Mi

Cevap: Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir?

imam
Tekbir vacip değil ki geciktirmek sehiv secdesi gerektirsin


Cevap: Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir?

HamzaAdam
Tekbir sünnet ya, onu geciktirince arkasından tahiyyat geliyor ya, ben onu geciktirmiş olduğumu zannetim.
Teşekkürler, abim.

Bu kategoride yer alan Kaza Namazında Hesaplama olarak bunu yapabilir miyiz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaatin Tahiyyat okuması vacip midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.