Anasayfa
10 Eylül 2023, 0:29
missa07
Abone

Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Kayıtsız Üye
Sağ ayak parmakları arası abdest için ama sağdan sola…
Selamun Aleyküm. Namaz için abdest alırken veyahutta gusül abdesti alırken sağ ayağın parmaklarını ,baş parmaktan başlamak üzere önce soldan sağa sonra da sağdan sola yıkıyorum (hilallemek miydi) bunu bbir sitede okumuştum. sebebini bilmiyorum ama sağdan sola ile bitirmek herhalde daha sevaptı. ama bir kaç gündür yapmıyorum çünkü yanlış bir hareket abdesti geçersiz hale getirebilir mi diye düşündüm…bunu değerlendirip bize doğruyu söylemeniz güzel olucaktır kanımca…hayırlı günler….

Okudunuz mu?  Erkekten bayana dönenleri kim yıkayacak islam dinimizde buna yer varmı

Yorum: Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Şem’a
Abdest alırken ayak nasıl yıkanır?

(Öncelikle Abdestin farzları ve sünnetleri hangileridir okumalı ve özellikle farz ve sünnetin hükmü nedir öğrenmelisiniz)

Abdest alırken sağ ayağın parmak uçlarına su dökülür ve sol el ile ovulur. Böylece üç defa yıkama yerine getirilir. Sonra su sol ayağın parmak uçlarına dökülerek ön kısma doğru ovulur ve her taraf yıkanıncaya kadar ovmaya devam edilir. Bu da üç defa tekrarlanır.
El ve ayakları yıkarken, parmak uçlarından başlanır.
Ayak parmaklarının arasını sol elin serçe parmağıyla sağ ayaktan başlayarak temizlemek sünnete daha uygundur.

Okudunuz mu?  Sinirli bir haldeyken eşime 3 kez boş ol dedim pişmanım

(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/22-27.)


Yorum: Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Kayıtsız Üye
Yazdıklarınız tamamen doğrudur ancak galiba benim yazdığımı tam olarak okumadınız…benim sorum sağ ayak yıkanırken önce soldan sağa sonra, eğer böyle bir şey varsa sağdan sola yıkanır mı parmak araları?

Okudunuz mu?  İkindi namazı kerahat vaktinde kılınır mı

Yorum: Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır

Şem’a
Ayak parmaklarının arasını sol elin küçük parmağı ile, sağ ayağın küçük parmağından başlayarak sol ayağın küçük parmağına kadar temizlemelidir.


abdest alirken ayaklar nasıl yikanir, Ayaklar nasıl yıkanır, abdest alikenayak parmaklarinin hangisindenbaslamak

Bu kategoride yer alan İnsanların kader konusundaki yanlış inançları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken ayak parmakları nasıl yıkanır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.