Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Burs almak caiz midir?

Burs almak caiz midir?

Müslüman
Geri ödemeli burs yada devletin verdiği burs harammıdır?


Cevap: Burs harammıdır?

Hoca
Burs, faizli olmadıktan sonra almak caizdir. (geri ödemeli burs)
Karşılıksız bursta zaten bir sakınca yoktur.


Cevap: Burs almak caiz midir?

musab
mum hocam burdaki asıl sorun şu;zaten geri ödemesizde bir sıkıntı yok.ama geri ödemelide uygulama şu şekilde uygulanıyor.ama tam emin değilim.çünkü burs almadım.faize girdiği için.sen 5000 liralık burs parası aldın diyelim öderken 5000 ödemiyorsun enflasyon farkı konuyor.beyaz eşyaya endeksli felan diye de duydum.bu durumda caiz olma ihtimali yok.

Okudunuz mu?  Takıntı zorlantılarım var

Cevap: Burs almak caiz midir?

qwert12380
Beyaz eşyaya endeksli olursa günah olur mu? Paranın değeri sürekli değişiyor çünkü. Verdiğini direk alırsa da devlet zarara girmiş oluyor. Kesin cevap var mı? Ben de geri ödemeli burs almayı düşünüyorum.


Hoca
Enflasyon farkı veya beyaz eşyaya endeksli burs almaya cevaz verenler ama siz yine de mecbur kalmadığınız sürece sakının!

Okudunuz mu?  İşlerin hep ters gitmesi ertelenmesi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.
Ben not ortalaması ve sınav puanıyla yüksek lisansı kazandım. Yü. lis. bursuna başvurdum ve çalışmadığım(işsiz) için burs çıktı. yaklaşık 11 ay aldım.
Yüksek lisansa devam edemedim.
Şu anda işe başladım ve bursu iptal ettirdim.
Aldığım o burs parasında dini yönden bir sakıncası olur mu?
Teşekkürler

Okudunuz mu?  İnsanlar Kimden Üstün? Sahabeler mi üstün evliyalar mı?

Hoca
Devletin verdiği burs helaldir yeter ki hile yapılarak alınmasın


ayseiclal99
bende burs alıyorum devletten
ben ilk kazandığımdan beri hiç çekmediğim için devlet buna ekleme yapıyormuş haram mı
anneme çok kez sordum değil dedi ama şüpheli kaldım

Şimdi 3 ayda bir yatıyor,bazıları çekip kullanıyor.Ben ise biriktiriyorum 3 senedir hiç ellemedim.Sanırım devlet lise sona kaar almazsam üstüne para koyuyormuş.

Okudunuz mu?  İnsanlarda günah yazılma işlemi kaç yaşında başlar?

Ahsnnbn
Ben açıktan okuyorum ve is arasamda bulamadım. Bu süre zarfinds kurslara vb gidiyorum ve maddi durumdan dolayi gidemiyorum. Eve 2 maas giriyor lakin benim elime gecen para neredeyse yok. Istemekte olmuyor. Bir arkadaşım burs alabileceğimi söyledi. Benim geri odemeli olarak en azindan kendi ayaklarim üzerinde durana kadar burs almam da sıkıntı olur mu?

Okudunuz mu?  Kaza namazları günlük nasıl kılınır?

imam
Faizsiz burs alınabilir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm.Universite 2.sinif öğrencisiyim. Geçen seneden beri burs alıyorum. Geçen sene burs başvuruları yapılırken babamın maaşı azdı ve borçları vardı.Bu arada evimiz ve arabamız yok.Ayrica babam 2 evli.Benden hariç 2 üniversite okuyan daha kardeşim var.Benim sormak istediğim bu sene babamın maaşı gayet iyi ama 2 aile olduğumuz için bu maaş nasıl hesaplanmali? Ben hakka girmiş oluyor muyum? Bir de ben başka şehirde okumadığım için bu para sadece bana kalıyor ve benimde çok harcamam olmadığı için bu parayı biriktiriyordum bunun da bir sakıncası var mıdır?

Okudunuz mu?  Para biriktirmek haram mıdır?

arifselim
Aleykum selam. Devletin vatandaşlarına sağladığı imkanlardan faydalanmak caizdir. Burs almak da içine bir hile karıştırılmaması şartıyla caizdir. Senden istenen bilgileri doğru bir şekilde vermelisin. Ancak hile yapılarak alınan burs haramdır.


burs almak caiz mi, geri ödemeli burs haram mı, burs parasını kullanmak caiz mi

Bu kategoride yer alan Ahiret gününde çağımız musevi ve hristiyanların durumu ne olacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burs almak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.